Как да проверим за наследство

Как да проверим за наследство

За да проверите какво сте наследили, е необходимо да имате удостоверение за наследници.

Още ...
Как се затъмняват стъкла

Как се затъмняват стъкла

Как да си затъмните стъклата на автомобила с фолио , стъпка по стъпка , и какви материали са ви необходими .

Още ...
Как се прави декупаж

Как се прави декупаж

Декупажът е вид изкуство, възникнал във Франция приблизително през 17-18 век, но неговите корени ни отвеждат в далечен древен Китай

Още ...

Кулинарни рецепти

Как се прави кекс

Гласувай за тази статия

Лесна рецепта за приготвяне на домашен кекс.
keks1-890x395
icon-timeВреме за приготвяне : 55 минути

Необходими продукти :
* яйца – 4 броя
* кисело мляко – 200 грама
* брашно – 2 чаени чаши
* захар – 1 чаена чаша
* олио – 1/2 чаена чаша
* ванилия – 1 брой
* бакпулвер – 2 чаени лъжици
* сода за хляб – 1 чаена лъжица
* какао – 1 супена лъжица
* пудра захар – 2 супени лъжици

За рецептата не са необходими никакви специални съставки и може да се изпълни всеки един момент. Приготвянето на кекса е много лесно , и може да бъде приготвена дори и от хора , които преди това не са приготвяли кексове или сладкиши. Може да се поднесе за десерт или закуска.

СТЪПКА 1 Приготвяне на течната смес. За целта разбивате добре яйцата и захарта с миксер или тел за разбъркване. След това се добавя киселото мляко , в което сте разбъркали содата и отново разбърквате.
Добавяте ванилия и олио и отново разбърквате.

СТЪПКА 2 Пресявате брашното заедно с бакпулвера и по-малко , при непрекъснато разбиване го добавяте към течната смес и разбивате до получаване на гладна смес.
Формата за кекс се намазва с олио и изсипвате сместа , като оставяте 1 чаена чаша от нея , в която добавяте какаото за да можете да я оцветите. Прибавете какаовата смес равномерно към ваниловата .

СТЪПКА 3 Печете кекса на предварително загрята фурна на 180 градуса. Време на печене 40 минути. Кекса се проверява дали е изпечен с пробождане с клечка за зъби . Ако клечката излезе суха след пробождането , кекса е изпечен. След като извадите кекса и той изстине поръсвате с пудра захар и сте готови.

One Comment

  1. ИВАНОВА октомври 6, 2016 10:39 am

    Приготвям кекс по същата рецепта, но добавям и портокалови корички за аромат. Става уникален!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*