Как се прави домашен хляб
5 (100%) 1 vote


Print Recipe


Как се прави домашен хляб

Вкусен домашен хляб със златна хрупкава коричка можем да си приготвим и сами, като спазим някои тънкости при печенето и знаем точната рецепта.

kak se pravi domashen hlqb

Време за подготовка 11 часа
Време за готвене 55 минути

Порции
хляб


Продукти
Закваска за хляб

Тесто за хляб

Време за подготовка 11 часа
Време за готвене 55 минути

Порции
хляб


Продукти
Закваска за хляб

Тесто за хляб

kak se pravi domashen hlqb


Инструкции
  1. Смесваме продуктите в купа и си правим закваска за хляб, която оставяме за 6-8 часа да престои на стайна температура.
    zakvaska za hlqb

  2. Към готовата вече закваска, добавяме останалите съставки и замесваме меко тесто. Оставяме тестото да втасва око 1.5 – 2 часа в зависимост от температурата. Проверяваме дали тестото е хубаво втасало, като натиснем с пръст в него. При добре втасалото тесто, вдлъбнатината бързо трябва да се издигне след натиска.
    kak se pravi testo za hlqb

  3. Оформяме питка и правим с нож 2 разреза на кръст, след което я слагаме в тава върху хартия за печене
    kak se mesi testo za hlqb

  4. Печем хляба в предварително загрята фурна на пара или под капак 20 минути при 220 градуса. След това превключваме фурната на 200 градуса и печем още 25-35 минути до готовност в зависимост от готварската печка..
    kak se pravi domashen hlqb

  5. Изпеченият хляб трябва да се остави да изстине, поне докато стане топъл и чак след това е готов за консумация.
    Ако сте спазвали стриктно описаните инструкции, трябва да получите чудесен домашен хляб с хрупкава коричка.
    Приятен апети
    recepta za hlqb

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *