Витамин С .Предоставяме ви възможността да разберете кои са храните с които да си набавите по естествен път Витамин „C“. Този вид витамин е от голяма необходимост за човешкия организъм , защото е най-силният ни защитник от вируси. Но и не само това , той е антиоксидант , помага за справянето със стреса , важен е за хрущялите ,поддържа нивата на допамина и намалява опасността от рак.
[button size=“large,small,mini“ color=“blue“ url=“https://www.“ ]Чушки[/button]
Те са с високо съдържание на витамин C , интересен факт е , че съдържанието на витамина в чушката зависи от нейния цвят. Най- малко количество витамин C съдържат зелените чушки от 132 мг на чушка , а с най-голямо са жълтите с 184 мг в 100 грама.
[button size=“large,small,mini“ color=“blue“ url=“https://www.“ ]Киви[/button]
В кивито се съдържат: 93 мг витамин C, 49 ссаl , 0 -мазнини , 1 гр – белтъчини и 11 гр въглехидрати на 100 грама.
В едно киви се съдържат -84 мг витамин Ц
[button size=“large,small,mini“ color=“blue“ url=“https://www.“ ]Портокали , мандарини и цитруси[/button]
Портокалите ни дават 59 мг Витамин С на 100 грама , а мандарините по-малко 49 мг . В корите на цитрусите също има наличие на витамин С.
[button size=“large,small,mini“ color=“blue“ url=“https://www.“ ]Ягода[/button]
В 100 грама ягоди имаме наличие на 59 мг от витамина , а в една ягодка едва 11мг.
[button size=“large,small,mini“ color=“blue“ url=“https://www.“ ]Мащерка и магданоз[/button]
Мащерката набавя на организма най-голямото количество витамин С сред билките – 160 мг на 100 г. Магданозът също не отстъпва – 133 мг в 100 г.