Квилинг кокичета – картичка за осми март

Квилинг техникаНастъпването на пролетта започва с разцъфването на белоснежни кокичета. Неслучайно тези цветя са станали символ на пролетта и на женския празник – осми март. По този повод ще разгледаме арт урок – изработване на картичка за осми март с квилинг техника.

 

Необходими материали и инструменти :

  • инструмент за квилинг
  • метална линия
  • макетно ножче
  • лепило ПВА
  • пинцета

Необходима хартия:

  • 1 светло-зелена лента за сърцевината с дължина  22 см и ширина 3 мм
  • 14 зелени ленти с дължина  29 см и ширина 3 мм
  • 18 бели ленти с дължина 29 см и ширина 3 мм
  • 10 зелени ленти с дължина  9 см и ширина 2 мм

via GIPHY

1. Взимаме 14 бели ленти и  ги навиваме с помощта на квилинг инструмента на спирала. След това притискаме всяка спирала, така че да получим елемент с форма на око.

2. Светло зелената лента разрязваме на 4 еднакви части, които залепяме към останалите 4 бели ленти.

3. Готовите лентички навиваме стегнато на колелца. С помощта на клечка за зъби придаваме форма на конус на всяко колелце. С лепило намазваме вътрешната част на конуса за по-голяма стабилност, след което оставяме лепилото да изсъхне.

4. За основата на кокичетата ще ни трябват общо 5 консучета. Всеки конус се прави от две зелени лентички залепени една за друга.

Правят с помощта на клечка за зъби, след което отново както предните конусчета ги намазваме с лепило от вътрешната страна и оставяме за известно време на страни за да изсъхне лепилото.

5. Започваме с правенето на листата. Правим малка бримка, която залепяме към края на лентата. След това още две бримки, докато не се получат 6 листенца. Леко извиваме настрани, така че да получим форма на око.

6. За да направим стеблото залепяме по между си две зелени ленти с дължина 9 см всяка, така че всяка лентички да стърчи на около 2 см от края над предходната.

7. Залепяме листото към стеблото.

8. Формираме цветето, като залепяме три бели детайла с форма на око помежду си. В центъра залепяме сърцевината на кокичето 0 бял конус със зелен край. Съединяваме цветето със стеблото чрез лепило и оставяме за известно време настрани за да изсъхне добре лепилото.

9. Върху предварително подготвена основа на картичката, започваме да залепяме готовите кокичета. Цветята залепяме с бързо съхнещо прозрачно лепило. Основата може да бъде украсена с дантела, хартия за скрапбукинг, мъниста и т.н.

10 . По предварително набелязан ред се залепят кокичетата върху основата. Накрая може да украсим с памук или изкуствен мъх, който да предаде ефект на сняг.

Автор: Katushka