Красиви снимки – как се правят

Красиви снимки и как да ги направим ? Много хора не обичат да застават пред обектива, защото не харесват крайния резултат на снимката. Важно е да се знае, че за да изглеждаме по-красиви на снимките, трябва да спазваме няколко прости правила.

как да изглеждаме фотогенични

[button size=“large,small,mini“ color=“purple“ url=“https://www.“ ]1. Не се напрягайте[/button]

Най- красиви снимки са естествените. Не напрягайте мишците на лицето за да позирате пред обектива. Общувайте непринудено с фотографа или с човека с който се снимате. По сигнал на фотографа за миг „замръзнете“, като запазите непринуденото изражение на лицето.

[button size=“large,small,mini“ color=“purple“ url=“https://www.“ ]2. Изберете правилния ракурс[/button]

За да изглеждат по- красиви снимки те трябва да знаете пропорциите на лицето и фигурата си. Кръглите лица изглеждат по-добре, ако главата се завърти леко настрани. Същото важи и в случай, ако имате щръкнали уши.  Ако имате дълъг нос, не се снимайте в профил или с наведена глава.

Ако се снимате в цял ръст, то знайте че снимките направени от по-ниско положение. т.е фотографа е клекнал, краката Ви ще изглеждат по-дълги, а бедрата по-широки. Ако снимките са правни отгоре, по-обемни ще изглеждат лицето и раменете.

[button size=“large,small,mini“ color=“purple“ url=“https://www.“ ]3. Осветлението[/button]

красиви снимки

красиви снимки

Професионалните фотографи изключително много държат на подходящото осветление. Излишните сенки по лицето  ще го състарят и предадат уморен вид. Хубаво е когато източниците на светлина са разположени от различни страни, за да се избегне нежелания ефект.

[button size=“large,small,mini“ color=“purple“ url=“https://www.“ ]4. Усмихвайте се![/button]

Жизнерадостното лице винаги изглежда по-красиво от мрачното изражение. Не пестете усмивки пред обектива.

Разбира се, хубавата снимка не зависи само от Вас, а повече от фотографа и фотоапарата на снимащия.