Най- известните породи котки

Много хора предпочитат техния домашен любимец да бъде котка , ще ви запознаем с няколко от най-добрите породи котки за отглеждане.

[button size=“large,small,mini“ color=“yellow“ url=“https://www.“ ]Бурманска котка:[/button]
Породата е селекционирана през 1930 година в САЩ от котки донесени от Бирма, които били кръстосани с сиамски котки сил-пойнт. Породата е дружелюбна и енергична и лесно се привързва към семейството.Котките Бурма са дълголетници – доживяват до 20 години.
burmese-cat-breed-picture

 

[button size=“large,small,mini“ color=“yellow“ url=“https://www.“ ]Донски сфинкс:[/button]
Породата е специфична с това ,че няма козина , познати са от дълбока древност на хората. Смята се , Донския сфинкс облекчава болките от  ревматизъм и лекува различни наранявания свързани с мускулите. Котката е здраво животно , но е податливо на кожни заболявания.
свинкс
[button size=“large,small,mini“ color=“yellow“ url=“https://www.“ ]Сиамска котка:[/button]
Тази порода котки лесно се разпознава , благодарение на сините очи и специфичния цвят на козината. Повечето хора казват ,че сиамските котки са с лош характер и са скептично настроени към тях. Но породата е изключително предана към стопанина си и обикновено го следва навсякъде. Злояди са и не ядат всичко което им се поднася.
siamka

 

[button size=“large,small,mini“ color=“yellow“ url=“https://www.“ ]Екзотична късокосместа котка:[/button]
Тази порода е кръстоска между дългокосместа персийска котка и американска късокосместа котка. Екзотичната котка притежава положителните качества на предшествениците си.Доброжелателен характер   който им позволява с лекота да намерят място в семейството ви. Те остават игриви и ще ви доставят удоволствие с присъствието си до дълбоката им старост.
екзотична котка

 

[button size=“large,small,mini“ color=“yellow“ url=“https://www.“ ]Персийски котки:[/button]
Породата е дългокосместа произхождаща от Персия / днешен Иран/. В Европа се отглеждат от 16 век. Котката е с масивно , закръглено тяло със средни до големи размери. Козината е гъста и дълга с дължина от 10 см  на места до 20 см . Породата е спокойна , любвеобилна и изпълнена с доверие към хората.

Персийска котка

 [button size=“large,small,mini“ color=“yellow“ url=“https://www.“ ]Британска късокосместа коткаа:[/button]

Породата произхожда от Великобритания. Котките имат къса и гъста козина, характерни са с кръгла глава и големи кръгли очи. Имат спокоен и уравновесен характер , умни и чистоплътни , лесно се привързват към семейството.
british-shorthair-cats-and-kittens-10