Почистване на злато в домашни условия

Златото е благороден метал , който се използва от хората за бижута , но когато е зацапано и мръсно губи своята лъскава визия . Ще ви покажем няколко начина за почистване на злато , които можете да използвате в домашни условия.

Почистване на злато с разтвор от вода и сапун , амоняк или паста за зъби.

Ако златото ви не е много изцапано , можете да го почистите с разтвор от вода и сапун . Елементите които искаме да изчистим се оставят да престоят няколко часа в разтвора , и след това с помощта на четка за зъби се изтъркват зацапаните части. След процедурата подсушавате добре , ако мръсотията все още стои , то трябва да се премине към по силно почистващи препарати.
почистване на злато

Втори вариант е почистване с амоняк . Този вид почистване става отново с четка за зъби и търкане на замърсените части с амоняк .  Разтвора за почистване се прави от половин чаена лъжица амоняк и чашка вода. След като се приключи почистването с амоняк , златото трябва да бъде измито с топла вода и сапун.
Трети вариант е почистване е с паста за зъби. Замърсените части се търкат с паста и четка за зъби , след това се изплакват с топла вода .

Народни методи за почистване на злато

Златото може да се почисти в домашни условия с помощта на народни методи.
Възвръщането на блясъка на златото може да стане с помощта на червило и мека кърпичка. В състава на червилото има титанов диоксид. А именно това вещество , помага да премахнем мръсотията от повърхността на златото.
Начин на почистване : Червилото се нанася на много тънък слой върху златото и после се търка с кърпичката. След приключване на  процедурата златото се изплаква и подсушава.

Също така в домашни условия можем да си почистим златото с лук ,оцет.  Те са способни да възвърнат блясъка на златото. След почистване не забравяйте да изплакнете и подсушите златото.

почистване на злато

Ако редовно си почиствате златата , те ще бъдат в много добро състояние и ще изглеждат като нови.