Турски гевречета със сусам

On август 18, 2015
Турски гевречета със сусам
5 (100%) 2 votes

Необходими продукти:
– брашно – 550 гр.
– суха мая – 8 гр.
– маргарин – 70 гр.
– яйца – 2 бр.
– захар – 2 суп. л.
– сол – 1 ч.л.
– сусам – 200 гр
– прясно мляко – 200 гр.
– жълтък за намазване

Начин на приготвяне:
Към топлото мляко добавяме 1 суп.л. захар и маята, след което оставяме сместа да престои на топло за 10 минути.
Добавяме яйца, разтопен маргарин, сол, останалата захар, брашно и замесваме тесто. Тестото трябва да се получи меко, без да залепва по ръцете. От готовото тесто отрязваме 2 парченца и оформяме фитили за геврек, които преплитаме един с друг. Преплетените фитилчета оформяме геврече, намазваме с жълтък и посипваме със сусам. Гевречетата подреждаме върху хартия за печене и оставяме да престоят за няколко минути. Втасалите гевречета изпичаме на 180 градуса за 20-25 минути.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *