Ягодова торта без печене

On февруари 5, 2013
Ягодова торта без печене
5 (100%) 1 vote

Необходими продукти:

 за блата:

– 150 гр. какаови бисквити

– 60 гр. разтопено краве масло

за муса:

– 250 гр.  ягоди

– 300 гр. плодово кисело мляко ягода ( Данон или друга предпочитана марка)

– 200 гр. кремообразна извара ( за предпочитане Президент)

– 100 гр. захар

– 200 мл. сметана 33%

– 2 пълни суп. лъжици  желатин

– 50 мл.  мляко ( желателно предварително варено )

ягодова торта

Начин на приготвяне:

Всички продукти освен сметаната трябва да бъдат със стайна температура по време на приготвянето.

Във форма за печене с диаметър 19 см слагаме хартия за печене, така че да покрива дъното и страните. Натрошаваме бисквитите и добавяме към тях разтопеното масло. Разбъркваме до получаване на хомогенна смес, която прехвърляме на дъното във формата печене, като изравняваме с помощта на шпатула.  Оставяме сместа в хладилник, за да се стегне.

В топло мляко ( не прекалено горещо ), разтваряме желатина, след което оставяме сместа да изстине до стайна температура.  В купа разбъркваме с миксер киселото мляко, изварата и захарта, докато захарта не се разтвори. Към сместа добавяме нарязани на кубчета  ягоди, след това и желатина, като го изливаме на тънка струя. Разбъркваме отново сместа и я слагаме в хладилник за 30 минути.

С миксер разбиваме сметаната на пяна. Изваждаме желираната смес от хладилника и я разбъркваме до хомогенна смес, след което добавяме разбитата сметана и отново разбъркваме. Готовият мус изливаме във формата за печене, в която предварително сложихме бисквитеният блат. Поставяме нашата торта отново в хладилник за една нощ.

На следващият ден прехвърляме внимателно тортата в чиния. Отгоре нареждаме  нарязани на филийки ягоди и поръсваме с настърган шоколад.

източник

Comments are closed.