Как да пречистим организма с ябълки

Пречистването на организма с ябълки е най-лесният и ефективен метод. За разлика от неприятните начини с клизми и промивки на червата, приемането на плодове, богати на пектин по никакъв начин не вреди на нашето здраве. В случай, че нямате лекарска забрана да консумирате ябълки и нямате стомашни оплаквания, може да опитате един от „щадящите“ методи за пречистване. Понякога подобни методи се препоръчват не само при запек, но и в начален преходен  етап към здравословно хранене. Обичайният ни порцион в повечето случаи е богат на глутен, който затруднява храносмилането и преминаването на храната по червата.

Ябълковата целулоза буквално почиства всички натрупвания от храната и подготвя чревната флора за правилно храносмилане. Натуралната ябълкова киселина ефективно се бори с патогенни бактерии.
Рецептата на щадящата ябълкова диета е изключително лесна – замяна на първото хранене с две ябълки от един и същи сорт. В случай че имате свръхпроизводството но киселини в стомаха, избирайте по-сладки сортове или запичайте ябълките на фурна.  Ако страдате от занижено производство на стомашни киселини, пробвайте ябълки от сорта „Антоновка“ или „Грени Смит“.
След ябълковата закуска се въздържайте за около 2 часа от прием на кафе или чай и около 3-4 часа от по-голям прием на храна. Второто хранене, най-добре да бъде пълно-зърнеста каша. По този начин се хранете 14 дни, като избягвайте преяждането на обяд и вечеря.
витамини в ябълките
Едномесечно пречистване на организма с монодиета.  За тази процедура използвайте сладки и сочни сортове „фуджи“, „голден“ или „ранет“.
[su_highlight]1-ва седмица: [/su_highlight] за закуска изяжте 2 ябълки и се въздържайте от прием на храна 3 часа след това. Следващото хранене трябва да е леко с минимални количества животински мазнини и захари.
[su_highlight background=“#ff99f3″]2-ра седмица:[/su_highlight] заместете закуската и вечерята с прием на по две ябълки на хранене. За обяд си сгответе пълнозърнеста каша или печени картофи със свежа салата. Следобедните закуски може да си правите също с ябълки, ако е необходимо от такива.
[su_highlight background=“#99a2ff“]3-та седмица: [/su_highlight] всеки ден консумирайте по 1-3 кг свежи или печени ябълки. Спрете консумация на чай и кафе. Пийте само вода с лимонов сок или с лъжичка мед по желание.

[su_highlight background=“#ffbf99″]4-та седмица:[/su_highlight]  през първите три дена се хранете според порциона на втората седмица, оставащите четири дни по порциона на първата седмица.
Един месец след края на пречистването е желателно да избягвате консумирането на алкохол.Ако не можете консумирате цели плодове, може да ги настържете на ренде или пасирате с блендер.

[su_frame]Не злоупотребявайте с пречистващите процедури и следете за Вашето здраве. Препоръчително е преди да спазвате, каквито и да е диети да се посъветвате с личния лекар или специалист-диетолог ! [/su_frame]