Как да теглим и гледаме филми

За да изтеглим и гледаме филм от интернет трябва първо да имаме инсталирани програма за гледане на филми и торент програма.

teglene-na-film

Има различни безплатни програми, но в случая ние ще използваме KMPlayer за програма на гледане на филма и торент програма Utorrent  за теглене на торенти. След като изтеглим и инсталираме двете програми избираме един от българските торент сайтове: zamunda.net, arenabg.com или  data.bg. Ние ще покажем как да си изтеглим филм от българския торент сайт Замунда.

1. Отваряме zamunda.net и си правим регистрация на сайта.

2. От менюто горе натискаме върху иконата  „банани“ bananas_24 🙂

zamunda-1

3. В полето за търсене пишем заглавието на филма на български или английски език и натискаме върху бутона в дясно отстрани „търси“.

zamunda-2

4. От показаните резултати избираме един, като тук гледаме първо дали филмът има икона за  български субтитри bgsubs или икона за аудио на български bgaudio, за предпочитане е да избирате филми с повече сийд.

zamunda-3

5. Избираме един показаните линкове и натискаме върху него. Отваря се страницата на филма с линк към торента и описанието.

Тук може да прочете информация за филма, коментари направени в сайта към филма и т.н.

6. Най-отгоре под заглавието на филма има линк към торента, върху който трябва да натиснем.

zamunda-4

7. Отваря се прозорец на програмата Utorrent , където натискаме върху ОК.

zamunda-5

8. Изчакваме торента да се свали на 100 % .

zamunda-6

9. Докато изчакваме да се свали торента се връщаме на страницата с филма в замунда и търсим под описанието и снимките към филма линка към субтитрите.

zamunda-7

10. Натискаме върху бутона „субтитри“ и отваряме страницата от където ще изтеглим  субтитрите към филма.

zamunda-8

11. Субтитрите ще се изтеглят в архивиран файл, който ще трябва да разархивираме.

12. След като торентът се е заредил на 100 % натискаме върху бутона за възпроизвеждане „play now“. Ако автоматично не ви се зареди филма с KMPlayer, натиснете върху линка с десния бутон на мишката. Изберете целевата папка, където се е изтеглил филма  и стартирайте сами чрез KMPlayer.

13. Филмът се е заредил и готов за гледане, остава да се добавят само субтитрите. Това става , като от менюто с настройките изберете „субитри “ и от там добавите папката със субтитрите към филма (папката на субтитрите  да е разархивирана предварително).

Приятно гледане:)