Как да почистим следи от химикал
3.7 (73.33%) 3 votes
Как се чистят следи от мастило след химикал

Петната от мастило или надрасквания с химикал по дрехата са често срещани най-вече при по-малките ученици. На пръв поглед е трудно да се премахнат подобен вид петна, но за щастие има средства с които лесно може да възвърнете първоначалния вид на дрехата.

1. НАЧИН – МЕДИЦИНСКИ СПИРТ

Това е може би е най-ефикасният начин за отстраняване на мастилени петна. Налейте спирт върху петното и оставете да престои за около десетина минути, след което изперете дрехата и петната трябва да изчезнат напълно.

2. НАЧИН – ДЕЗИНФЕКТАНТ ЗА РЪЦЕ

надраскана дреха с химикал

Дезинфектантите за ръце съдържат медицински спирт, който както вече разбрахте е идеален в отстраняването на мастилените петна. Нанесете от дезинфектанта върху изцапаното място, оставете дрехата за няколко минути, след което изперете по обичайния начин.

3. НАЧИН – ЛАК ЗА КОСА

ПЕТНА ОТ ХИМИКАЛ

Основната съставка на лака за коса е спиртът. Напръскайте изцапаното място, докато се овлажни или изчезне петното. Може да се наложи и изпиране на дрехата в пералня.

4. НАЧИН – ПРЕПАРАТ ЗА СЪДОВЕ

Направете разтвор от 1/2 ч.л. препарат за миене на съдове, 1 суп.л. бял винен оцет и 1 литър топла вода. Накиснете дрехата в този разтовор за около 30 минути, след което изперете по обичайния начин в пералня.

5. НАЧИН – ЦАРЕВИЧНО НИШЕСТЕ И ПРЯСНО МЛЯКО

Царевичното нишесте  е отлично средство за почистване на драсквания от химикал. Направете смес от царевично нишесте и прясно мляко, така че да получите лека паста. Нанесете от пастата върху изцапаното място и оставете така за няколко часа, след това изперете в пералня.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *