Рецепта за баница

Ако не знаете как да направите обикновена баница със сирене , ние ще ви дадем предложение за една лесна и вкусна рецепта за баница , стъпка по стъпка.
big_12de2361b9b362e00f4a2af1537faebf

[button size=”large,small,mini” color=”green” url=”https://www.” ]НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:[/button]
Рецепта за баница :
*  1 пакет фини кори за баница
*  400 грама сирене
*  200 грама кисело мляко
*  5 яйца
*  80 мл олио
*  1 чаена лъжица сол
*  1 чаена лъжица сода бикарбонат (или бакпулвер)
*  60 грама масло

[button size=”large,small,mini” color=”purple” url=”https://www.” ]НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ[/button]

[button size=”large,small,mini” color=”yellow” url=”https://www.” ]СТЪПКА 1[/button]
Пускате фурната да загрява , на 180 градуса без вентилатор и започвате подготовка на баницата.

[button size=”large,small,mini” color=”yellow” url=”https://www.” ]СТЪПКА 2[/button]
Избирате подходяща тава за печене и намазвате дъното на тавата с олио ( може да се използва и хартия за печене)

[button size=”large,small,mini” color=”yellow” url=”https://www.” ]СТЪПКА 3[/button]
4 от яйцата се разбъркват добре , като към тях се добавя натрошено сиренето , киселото мляко , олиото , солта и содата. След което се разбърква отново.
Взима се една кора , и с лъжица се наръсва със получената смес . Върху нея се поставя втора кора , като отново се поръсва със сместа. След това се поставят третата и четвъртата кора по същият начин. Четирите кори се навиват на руло и се поставят в тавата по дължина.
По същия начин се редят и другите кори по 4 с плънка помежду им . Навиват се на рула и се подреждат в тавата.
%d0%be%d0%b1%d0%b8%d0%ba%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b5%d0%bd%d0%b0-%d0%b1%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b0-%d1%81%d1%8a%d1%81-%d1%81%d0%b8%d1%80%d0%b5%d0%bd%d0%b5

[button size=”large,small,mini” color=”yellow” url=”https://www.” ]СТЪПКА 4[/button]
Готовите и подредени рула се нарязват напречно на 3 ,4 места .  След това разбивате последното яйце с кисело мляко , и намазвате баницата отгоре с получената смес.
Маслото нарязвате на кубчета и го разпръсквате върху корите.
dsc_2475s

[button size=”large,small,mini” color=”yellow” url=”https://www.” ]СТЪПКА 5[/button]
Започвате печене на средна скара за около 40 минути. След изваждането запечената коричка на баницата е хрупкава.  Но ако искате да е мека , завийте баницата с кърпа докато изстива.
Баницата е готова ! Бързо, лесно и вкусно ! Насладете се на вкуса на баницата с цялото семейство !  Разгледайте сайта и за други вкусни рецепти !
2586_398__5