Как се прави пилешка супа

On януари 25, 2016
Как се прави пилешка супа
Гласувай за тази статия

Необходими продукти:

  • пилешко филе 500 гр
  • 1 глава лук
  •  2 моркова
  • 2 бр чушки
  • целина 1 корен
  • 100 мл сметана течна готварска
  • 2 бр. яйца ( жълтъци)
  • 50 гр спагети
  • магданоз
  • сол, черен пипер

Начин на приготвяне: 

  1. Месото се измива и нарязва на тънки ивички и поставяме в тенджера с 2 литра вода. Добавяме сол и варим на силен огън до появата на пяна.
  2. Почистваме целината и я нарязваме на малки кубчета. Лукът и чушките се се нарязват също на ситно. Морковите настъргваме на средно ренде.
  3. След като месото кипне, сваляме образувалата се пяна , добавяме всички нарязани зеленчуци, черния пипер и варим на умерен огън.
  4. В отделна купа разбъркваме жълтъците и сметаната. След 20 минути варене на зеленчуците, добавяме спагетите. След 10 минути, когато спагетите се сварят можем да изключим котлона. В купата с разбитите жълтъци и сметана добавяме няколко лъжици от бульона, разбъркваме и изсипваме в супата на тънка струя. Накрая добавяме ситно нарязания магданоз.

Необходими продукти:

  • пилешки бутчета 500 гр
  • 1 глава лук
  • 1-2 картофа
  •  2 моркова
  • 2 бр чушки
  • целина 1 корен
  • 2 суп. лъжици кисело мляко
  • 2 бр. яйца ( жълтъци)
  • 50 гр спагети
  • магданоз
  • сол, черен пипер
  • 1/4 ч. л. куркума

Най-вкусната пилешка супа

Начин на приготвяне: 

  1. Измиваме месото  и  го поставяме в тенджера с 2.5 литра вода. Добавяме сол и варим на силен огън След като месото се свари го обезкостяваме и връщаме обратно в бульона.
  2. Почистваме целината и я нарязваме на малки кубчета. Лукът и чушките се се нарязват също на ситно. Морковите настъргваме на средно ренде.Обелваме картофите и нарязваме на кубчеа.
  3. Към готовия бульон , добавяме всички нарязани зеленчуци, черния пипер, куркумата  и варим на умерен огън.
  4. В отделна купа разбъркваме жълтъците и киселото мляко. След 20 минути варене на зеленчуците, добавяме спагетите. След 10 минути, когато спагетите се сварят можем да изключим котлона. В купата с разбитите жълтъци и киселото мляко добавяме няколко лъжици от бульона, разбъркваме и изсипваме в супата на тънка струя. Накрая добавяме ситно нарязания магданоз.

Необходими продукти:

  • пилешко филе 500 гр /може да използвате и пилешки бутчета/
  • 1 глава лук
  •  2 моркова
  • 2 бр чушки
  • целина 1 корен
  • дафинов лист
  • 50 гр спагети
  • магданоз
  • сол, черен пипер

Пилешка супа с бистър бульон

Начин на приготвяне: 

  1. Месото се измива, след което го нарязваме  и поставяме в тенджера с 2 литра вода. Добавяме сол, дафинов лист  и варим на силен огън до появата на пяна.
  2. Почистваме целината и я нарязваме на малки кубчета. Лукът и чушките се се нарязват също на ситно. Морковите настъргваме на средно ренде.
  3. След като месото кипне, сваляме образувалата се пяна , добавяме всички нарязани зеленчуци, черния пипер и варим на умерен огън.
  4. След 20 минути варене на зеленчуците, добавяме спагетите. След 10 минути, когато спагетите се сварят можем да изключим котлона. Накрая добавяме ситно нарязания магданоз.

Горещата пилешка супа съдържа полезни вещества и витамини, които благоприятно влияят на нервната система, регулира сърдечната дейност и укрепва имунитета. Поради гореизброените полезни свойства, пилешката супа почти винаги присъства в порционна на  хората с отслабнал имунитет или след оперативни лечения.

При диети за отслабване, се консумира в малки количества и то с бульон от филе без никакви излишни мазнини и спагети.

 

4 коментара към “Как се прави пилешка супа”

  • Приготвям пилешката супа по втората рецепта, но без да добавям куркума и винаги се получава страхотна, особено сега за студените зимни дни:)

  • мисля да пробвам днес да приготвя бистра пилешка супа, но ще добавя и масло, че филето е доста сухо месо

  • Обожавам пилешка супа. Приготвям я по втората рецепта и става винаги много вкусна.

  • Правя я по първия и третия начин. Не ми допада пилешка супа с картофи, според мен картофите убиват аромата на пилешкото месо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *