Как се прави пилешка супа

[button size=”large,small,mini” color=”purple” url=”https://www.” ]1 . Пилешка супа със сметана[/button]

Необходими продукти:

  • пилешко филе 500 гр
  • 1 глава лук
  •  2 моркова
  • 2 бр чушки
  • целина 1 корен
  • 100 мл сметана течна готварска
  • 2 бр. яйца ( жълтъци)
  • 50 гр спагети
  • магданоз
  • сол, черен пипер

Начин на приготвяне: 

  1. Месото се измива и нарязва на тънки ивички и поставяме в тенджера с 2 литра вода. Добавяме сол и варим на силен огън до появата на пяна.
  2. Почистваме целината и я нарязваме на малки кубчета. Лукът и чушките се се нарязват също на ситно. Морковите настъргваме на средно ренде.
  3. След като месото кипне, сваляме образувалата се пяна , добавяме всички нарязани зеленчуци, черния пипер и варим на умерен огън.
  4. В отделна купа разбъркваме жълтъците и сметаната. След 20 минути варене на зеленчуците, добавяме спагетите. След 10 минути, когато спагетите се сварят можем да изключим котлона. В купата с разбитите жълтъци и сметана добавяме няколко лъжици от бульона, разбъркваме и изсипваме в супата на тънка струя. Накрая добавяме ситно нарязания магданоз.

[button size=”large,small,mini” color=”green” url=”https://www.” ]2 . Традиционна пилешка супа със застройка[/button]

Необходими продукти:

  • пилешки бутчета 500 гр
  • 1 глава лук
  • 1-2 картофа
  •  2 моркова
  • 2 бр чушки
  • целина 1 корен
  • 2 суп. лъжици кисело мляко
  • 2 бр. яйца ( жълтъци)
  • 50 гр спагети
  • магданоз
  • сол, черен пипер
  • 1/4 ч. л. куркума

Най-вкусната пилешка супа

Начин на приготвяне: 

  1. Измиваме месото  и  го поставяме в тенджера с 2.5 литра вода. Добавяме сол и варим на силен огън След като месото се свари го обезкостяваме и връщаме обратно в бульона.
  2. Почистваме целината и я нарязваме на малки кубчета. Лукът и чушките се се нарязват също на ситно. Морковите настъргваме на средно ренде.Обелваме картофите и нарязваме на кубчеа.
  3. Към готовия бульон , добавяме всички нарязани зеленчуци, черния пипер, куркумата  и варим на умерен огън.
  4. В отделна купа разбъркваме жълтъците и киселото мляко. След 20 минути варене на зеленчуците, добавяме спагетите. След 10 минути, когато спагетите се сварят можем да изключим котлона. В купата с разбитите жълтъци и киселото мляко добавяме няколко лъжици от бульона, разбъркваме и изсипваме в супата на тънка струя. Накрая добавяме ситно нарязания магданоз.

[button size=”large,small,mini” color=”yellow” url=”https://www.” ]3 . Бистра пилешка супа[/button]

Необходими продукти:

  • пилешко филе 500 гр /може да използвате и пилешки бутчета/
  • 1 глава лук
  •  2 моркова
  • 2 бр чушки
  • целина 1 корен
  • дафинов лист
  • 50 гр спагети
  • магданоз
  • сол, черен пипер

Пилешка супа с бистър бульон

Начин на приготвяне: 

  1. Месото се измива, след което го нарязваме  и поставяме в тенджера с 2 литра вода. Добавяме сол, дафинов лист  и варим на силен огън до появата на пяна.
  2. Почистваме целината и я нарязваме на малки кубчета. Лукът и чушките се се нарязват също на ситно. Морковите настъргваме на средно ренде.
  3. След като месото кипне, сваляме образувалата се пяна , добавяме всички нарязани зеленчуци, черния пипер и варим на умерен огън.
  4. След 20 минути варене на зеленчуците, добавяме спагетите. След 10 минути, когато спагетите се сварят можем да изключим котлона. Накрая добавяме ситно нарязания магданоз.

[button size=”large,small,mini” color=”blue” url=”https://www.” ]Интересни факти:[/button]

Горещата пилешка супа съдържа полезни вещества и витамини, които благоприятно влияят на нервната система, регулира сърдечната дейност и укрепва имунитета. Поради гореизброените полезни свойства, пилешката супа почти винаги присъства в порционна на  хората с отслабнал имунитет или след оперативни лечения.

При диети за отслабване, се консумира в малки количества и то с бульон от филе без никакви излишни мазнини и спагети.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE