[button size=“large,small,mini“ color=“green“ url=“https://www.“ ]Необходими продукти:[/button]
– шоколад
– найлонова торбичка
– хартия за печене
– пудра захар
[button size=“large,small,mini“ color=“blue“ url=“https://www.“ ]Начин на приготвяне:[/button]
1. На водна баня разтапяме един или два млечни шоколада, според големината на шоколадовата елхичка зависи и количеството на шоколада.
2. Разтопеният шоколад изсипваме в найлонова торбичка,която отрязваме в единия край. Шоколадът не се изсипва горещ в торбичката, защото може да я разтопи. Хубаво е торбичката да не е от най-тънките за да не се скъса. Може да сложим и две торбички една в друга за по-голяма устойчивост. Ако размерът на елхичката е по-малък , правим по-малък отвор за по-тънки клончета.
3. Върху хартията за печене рисуваме шоколадови кръстчета с различни размери ( клончета за елхата).
Започваме от най-големите кръстчета, които ще сложим в най-долната част на елхата и така последователно завършваме с най-малкото кръстче (върхушката на елхата).
След като шоколадовите кръстчета се втвърдят, ги слепваме помежду си с капчица разтопен горещ шоколад и така докато не наредим цялата елхичка. Накрая поръсваме с пудра захар, като сняг.
Източник:www.akak.ru