Коледни бисквити

Бързо, лесно и вкусно ! Рецепти за приготвяне на невероятни Коледни бисквити ! Изненадайте близките си с неустоимия вкус на домашно приготвения десерт за семейните празници.

Коледни медени бисквитки

Фото източник: gde-fon.com


Необходими продукти:
– 600 гр брашно – 350 гр пълномаслена сметана – 150 гр захар – 100 гр масло – 2 супени лъжици гъст мед

Време на приготвяне: 40 минути

Медени бисквитки

Фото източник: culturalcapitalcounts.eu

Начин на приготвяне:Затопляме маслото до омекване, добавяме 2 супени лъжици мед и разбъркваме, след което прибавяме 150 грама захар и разбъркваме получената смес до пълното разтваряне на захарта. Когато захарта се е разтворила напълно добавяме сметана и отново разбъркваме. Брашното пресяваме през сито, добавяме към сместа и замесваме меко тесто. Полученото тесто се разточва на пласт с дебелина около 5 мм и с помощта на формички изрязваме звездички,камбанки, елхички и т.н. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10-12 минути до изпичане, в тава върху хартия за печене. При подреждане на изрязаните фигурки в тавата трябва да оставим разстояние по между им, защото бисквитките ще увеличат обема си и има вероятност да се слепнат, ако сме ги наредили твърде близко. Изпечените бисквитки оставяме да изстинат, след което ги украсяваме с течен шоколад, глазура или айсинг.

Вълшебни бисквити за Коледа е последната рецепта, която ви дава възможност да развихрите въображението си. За тези коледни бисквити ви трябват:

Необходими материали за Вълшебни Коледни бисквити :

  • 2 яйца
  • 100 гр смлени орехи
  • 80 гр мед или кленов сироп
  • 1 ½ ч . ч . захар
  • 4 ч.ч. брашно
  • 2 ч.л. канела
  • 1 ч.ч. олио
  • 1 ч.л. сода
  • 1 к.л. карамфил

Разбивате захарта с яйцата, добавяте леко разтопен мед, смлените орехи, содата, брашното, олиото и подправките. От всичко това замесвате тесто и разточват кора с дебелина 6-7 мм. От тук нататък всичко е според вашата фантазия – звездички, елхички, сърчица , снежни човеци и други форми, които се пекат в намаслена тава на 160 градуса. Могат да се декорират допълнително с пудра захар, да се потопят в мед или шоколад или конфитюр и така нататък.