Ароматна коледна украса от портокалови корички

Красива и ароматна украса можем да направим от кората на лимон, портокал или грейпфрут. За целта е необходимо да подготвим следните материали:

– няколко цитрусови плода – лимон, портокал или грейпфрут

– няколко различни формички за дребни сладки

– нож с остър връх

Инструкции:

1. Обелваме кората на плод, като се стремим  да запазим по големи цели парченца от кората.

2. С помощта на формичките за дребни сладки и остър нож изрязваме от корите различни фигури.

4. Изрязаните фигури поставяме между два вестника и притискаме отгоре с  тежък предмет ( например с няколко книги). В тпзи вид фигурите трябва да се сушат около 30 дни. Можем да ускорим процеса, като след 2 седмици сушене „изгладим“ с ютия коричките.

5. След изсушаването на коричките ги продупчваме и нанизваме на подходящ конец.