Мебели за котки

Мебели за котки . Домашния любимец се явява част от семейството и за неговия ъгъл не трябва да се икономисва.  Конструкцията на къщичката има следните габарити: над 1 метър височина и над 1 метър ширина и за изготвянето й ще Ви трябват следните материали:

– 1 канализационна полиетиленова тръба с диаметър 11 см и дължина 1 м;
– шперплат листове с дебелина 8-10 мм;
– 8 мебелни ъгъла ( можа да ги закупите във всеки мебелен магазин);

КАК СЕ ПРАВИ КАТЕРУШКА ЗА КОТКА

 

– въже от естествени влакна с дебелина 0.6 – 1 см;
– ПВА или друго лепило без силна миризма;
– материал за тапициране;
– крепежен ъгъл;

Начин на изработване на мебели за котки :
1. Приготвяме детайлите от шперплат за къщичката. Горната част за лежане на котката се прави според нейните размери. На повечето котки ще е достатъчно място с размери 50х60 см.На това място залепяме пенополиуретан (дунапрен) , който по-късно ще бъде облицован с плат.

2. Размерите на къщата – кутия също са произволни, но най-често се използват кутии  с размери 60х40х40 см. Правим кутията от шперплат и я закрепяме с винтове. Започнете да работа първо с предната стена в която трябва да има предварително изрязан  отвор с диаметър около 15 см.

3. Следва да се облепи къщичката отвън и отвътре с подходящ материал. При това дъното на кутията е желателно да не се облепя, а просто да се застели. Крепежните ъгълчета трябва добре да бъдат замаскирани с материала за тапициране. Трябва да използвате лепило, вместо пирони или телбод, защото рискувате домашния ви любимец да си повреди ноктите.

4. Взимате пластмасовата тръба и за единия й край закрепяте 4 мебелни ъгъла ( те са нужни за да се съедини тръбата с горната плоскост за лежане на котката). Освен това затворената кутия, трябва също да бъде прикрепена към тръбата с помощта на 2 мебелни ъгъла, които се закрепят по височина на къщичката,  на разстояние 30-40 см един над друг.
5. След приключване на работата, трябва да омотаете с въже тръбата.  Въжето трябва да се залепя по време на омотаването.

6. Събираме цялата конструкция: за целта прикрепяме кутията и горната плоча за тръбата, а самата тръба фиксираме към плоча от шперплат.