Подводен свят

квилинг техника

Картината е изпълнена чрез техника квилинг, а авторът на тази невероятна творба е Dama-kusudama.

“риф” от миди

морска звезда

изглед от страни

изглед от долу

Големина на рибките:  за рибите в червен и син цвят са необходими лента и половина ( една лента е дълга 45 см),  които се навиват на руло с диаметър около 2 см. Гърба на рибката е покрит с лепило и брокат.

Рибки в син и жълт цвят:  предварително се нарязват 6 сини, 6 жълти и 2 черни ленти .  Залепят се по време на навиването, като излишното се отрязва за да се получи рибка с форма показана на снимката. За главата са необходими 1 жълта лентичка 29 см и 1 синя 15 см.

Рибки в оранжев и тъмнорозов цвят: Правят се по същия начин, като предходните с разликата,  че за придаване на желаната форма на долната част на тялото се отрязват излишните части.

Навиваме лентичка с ширина 0.5 см на руло и след това натискаме в средата с подходящ квилинг инструмент за целта, за да предадем тази форма.

Нарязвар се 15 сантиметрови лентички в желания цвят, които се навиват на рула с диаметър около 1.2 см всяко. Притискат се рулата и се нареждат с помощта на карфици. Отгоре се нанася безцветно лепило за фиксация. По периметъра се облепя с две ленти една в тъмно розов и една в жълт цвят.

Малките оранжеви храстчета се правят,  като се навие една оранжева лента на руло. След което от мокра салфетка правим топче, което поставяме в рулото. Потапяме топчето в лепило, след което в оцветен в оранжево пясък и готово.

източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE