Такос скариди на грил

Необходими продукти:

  •   1/2 чаша  сметана за готвене
  •  3 супени лъжици майонеза
  • 3 супени лъжици прясно мляко
  • 1/2 чаена лъжичка кимион
  • 700 гр  кралски скариди, обелени
  •  3 супени лъжици масло, топено
  • 2 големи скилидки чесън, намачкани
  • 4 бр. зелени лимони, нарязани на четвъртинки
  • кошер сол (морска сол   без съдържание на йод)
  • 8 бр. царевична тортиля с диаметър   15- см
  • от 2 до 3 чаши ситно нарязано  зелено зеле
  • сос салса

Начин на приготвяне:

1. Загрейте грила. В малка купа разбъркайте сметаната, майонезата, млякото и кимиона.

2. Нанижете скаридите на шишчета ( ако използвате бамбукови шишчета, ги потопете предварително във вода за 10 минути) . В отделна  купа смесете разтопеното масло с намачкания чесън и с тази смес намажете скаридите.

3. Сложете скаридите със зеления лимон да се пекат на грила за около 4 минути за всяка страна .

4. Отстранете скаридите от грила и малко ги осолете

5. Сложете тортилята на грила за 30 секунди от едната страна и 30 секунди от другата

6. Сложете тортилите в хартиена торбичка, за да се запазят  топли

7. Махнете шишчетата и разпределете скаридите равномерно върху тортилите , сложете отгоре зеле, сметановия сос и салса сос и парче зелен лимон изпечен на грила.

изтоник