Необходими продукти:
- 1/2 чаша сметана за готвене
- 3 супени лъжици майонеза
- 3 супени лъжици прясно мляко
- 1/2 чаена лъжичка кимион
- 700 гр кралски скариди, обелени
- 3 супени лъжици масло, топено
- 2 големи скилидки чесън, намачкани
- 4 бр. зелени лимони, нарязани на четвъртинки
- кошер сол (морска сол без съдържание на йод)
- 8 бр. царевична тортиля с диаметър 15- см
- от 2 до 3 чаши ситно нарязано зелено зеле
- сос салса
Начин на приготвяне:
1. Загрейте грила. В малка купа разбъркайте сметаната, майонезата, млякото и кимиона.
2. Нанижете скаридите на шишчета ( ако използвате бамбукови шишчета, ги потопете предварително във вода за 10 минути) . В отделна купа смесете разтопеното масло с намачкания чесън и с тази смес намажете скаридите.
3. Сложете скаридите със зеления лимон да се пекат на грила за около 4 минути за всяка страна .
4. Отстранете скаридите от грила и малко ги осолете
5. Сложете тортилята на грила за 30 секунди от едната страна и 30 секунди от другата
6. Сложете тортилите в хартиена торбичка, за да се запазят топли
7. Махнете шишчетата и разпределете скаридите равномерно върху тортилите , сложете отгоре зеле, сметановия сос и салса сос и парче зелен лимон изпечен на грила.