КАК ДА СИ НАПРАВИМ АРОМАТИЗАТОР

Домашен ароматизатор с етерични масла

    Това е лесна рецепта за приготвяне на домашен гелообразен ароматизатор, подходящ за малко помещение, баня, кола и др.  Силата на мирис зависи от количеството и вида на етеричните масла, които решите да вложите в него.  Обикновено се получава доста траен и качествен продукт, и не на последно място – много по-евтин от купешките ароматизатори.

  При това – имате свободата да избирате и съчетавате различни аромати и така да създавате уникални комбинации по ваш собствен вкус. 

ароматизатор от етерични масла
 Необходими продукти: 

  1. Етерично масло
  2. Пакетче желатин
  3. Чаша или друг съд за съхранение
  4. Вода
 Начин на приготвяне:

  1. Пакетчето желатин се разбърква в около 100мл. студена вода и се оставя да престои около 30мин.
  2. Към желатина се добавя етеричното масло (или масла) и се слага на водна баня, за да може желатина да се разтвори напълно. Ще познаете, че е напълно разтворен, когато сместа стане относително прозрачна.
  3. Чашката със смеса се маха от водната баня и се оставя да се охлади и стегне
Ако желаете, може да придадете цвят на ароматизатора като използвате боя за яйца. Можете да я добавите по време на водната баня.

 

 

Илюстрации от приготвянето на практика: 

Стъпка 1: Изходните продукти: етерично масло, желатин и вода.Стъпка 2: Разтваряне на пакетчето желатин в студена вода.
 Стъпка 3: Прибавяне на етеричните масла към сместа Стъпка 4: Затопляне на водна баня за пълното разтваряне на желатина. Отнема около 5-6 минути.
Готовият продукт.Надяваме се да се забавлявате всеки път, когато приготвяте ароматизатор по тази рецепта и да споделите вашите идеи, като  пишете на info@domashna-kozmetika.com .Урокът е предоставен от Магазин за домашна козметика

 

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE