Украса на блюда

Украса на блюда : Как да изненадаме гостите си , с невероятно подредена маса!

1. Пеперуда

1) Сгъваме тънко нарязано парче шунка във вид на ветрило. В долната част продупчваме с клечка за зъби. Получи се крило на пеперуда. Ще са необходими 4 такива крила.
Отделно навиваме на руло 2 парчета шунка по отделно.
2) Събираме фигурата по следния начин: Към тръбичката – тялото от едната страна добавяме детайла на долното крило, а след това детайла на горното крило.
3) По същия начин добавяме и крилата от другата страна.
4) Втората тръбичка нарязваме във вид на пръстенчета. От тях правим очи, мустачки и елементи за украса на крилата.
5) Слагаме върху листа от салата и украсяваме с ягоди или парченца зеленчуци.

2. Хризантема

1) Нареждаме във вид на пътечка 18 парчета шунка.
2) Навиваме на руло, като започваме от гънката на първото парче.
3) Навитото руло завързваме в долната четвърт част с перо зелен лук.
4) Около сърцевината нареждаме 12 сгънати четвъртинки парчета шунка. Това са долните листенца.
5) Разтваряме листенцата на сърцевината и украсяваме със зеленина.

3. Таралеж

1) Сгъваме парче шунка на две, а след това на хармоника в три слоя.
2) Три сгънати парчета продупчваме с клечка за зъби. Това е основата на бъдещата фигура. Ще са необходими 5 такива детайла. .
3) Нареждаме три продупчени с клечки детайла, така че да се получи 3/4 кръг.
Останалите 2 детайла слагаме отгоре, като дострояваме фигурата до полусфера,
4) Разрязваме парче шунка на две. От половинката навиваме конус – това е нослето на таралежа. 
5) Декорираме с плодове и зеленина.

Източник: supercook.ru Украса на блюда