Цветя от желатин

Мексиканска традиция е да се приготвят цветя от желатин в сладкарница Canela Bakery, намираща се в град Гейтерсбург ( близо до Вашингтон).
Собственичката на сладкарницата Росарио Гамбоа (Rosario Gamboa) е майстор в приготвянето на желатинови цветя. Тя ги продава в своята сладкарница и в магазина Montgomery Farm Women’s в  гр. Бетесда.

Смес от желатин, хранителна боя, есенция и подсладено  кондензирано мляко се впръсква с помощта на специални игли в купички с току що приготвен прозрачен желатин.

Работата е изключително прецизна и изключва напълно допускане на грешки. Сместа изстива мигновено в желатина, затова е невъзможно да се правят корекции.

Гамбоа исползва продукти на мексиканска желатинова компания  Duche, която е производител на желатин, хранителни бои и есенции с много виско качество.

Переодично сместа за цветята се загрява в микровълнова фурна, за да омекне желатина.

За приготвянето на едно цвете на майсторката са необходими 10 минути. Изделието може да се съхранява в хладилник няколко седмици.

Изглед от вътре .

По думите да Гамбоа клиентите й често казват, че цветята й са прекалено красиви за да бъдат изядени.  Един подобен кулинарен шедьовър струва 3.50 долара.

източник