Как се прави декупаж на стол

Декупаж на стол ,белият изтъркан стол украсен с рози е несъмнено в стил Шаби шик. Работата е направена с техника декупаж. Изящните рози за декупажа може да изрежете от декупажни карти или салфетки.

Използването  на трипластови салфетки се счита, като за сравнително ново направление в декупажа. За сега салфетките остават, като най-тънък материал за декупаж. Конкуренция може да бъде само транскрила, но той трудно се намира по магазините.

 

ДЕКУПАЖ НА СТОЛ

КАК СЕ ПРАВИ ДЕКУПАЖ НА СТОЛ С РОЗИ

Дървената повърхност се почиства с шкурка. Ъглите и изпъкналите участъци се търкат със свещ. Цялата повърхност се боядисва с бяла акрилна боя. Ако повърхността не е грундирана, дървесината ще попие цялата боя. За това повърхността се боядисва в 2-3 слоя. След като боята изсъхне, с шкурка или ножче внимателно се премахва боята, там където сме минали във свещ.

От салфетки или декупажни карти се изрязват рози, които се залепят за повърхността. Може да се използва специално лепило за декупаж или ПВА. След като изсъхне лепилото, предметът се покрива с  матиращ акрилен лак 2-3 пъти.