Как се прави куб от хартия

[button size=”large,small,mini” color=”blue” url=”https://www.” ]Ниво на сложност: лесно[/button]

ИНСТРУКЦИИ:

[button size=”large,small,mini” color=”yellow” url=”https://www.” ]1.[/button] На пръв поглед за да направим куб от хартия изглежда твърде лесно. За да се получи хубав куб с правилни ъгли е необходимо да използваме шаблон.

Първо трябва да определим с какви размери ще правим куба. Всички знаем, че всички страни на куба са равни, затова е необходимо да изберем един размер за дължина.

[button size=”large,small,mini” color=”green” url=”https://www.” ]2.[/button] Върху лист хартия или картон рисуваме 4 квадрата един под друг и още два квадрата отстрани на еднo ниво. Отстрани на първи, третия и четвъртия квадрат рисуваме “ушички” с помощта на които ще залепим куба.

Шаблон на куб

[button size=”large,small,mini” color=”orange” url=”https://www.” ]3.[/button] Изрязваме шаблона и прегъваме по нарисуваните линии. Ушичките намазваме с лепило за хартия и залепяме по края от вътрешната страна.

hartien kub

[button size=”large,small,mini” blue=”orange” url=”https://www.” ]* За куба може да се използва всякаква хартия или картон (без гофриран картон).[/button]