Чудовището от Лох Нес

Чудовище от Лох Нес

В Шотландия са отворени секретни документи от преди 70 години, в които се заявява, че съществуването в езерото Лох Нес на чудовище е „без съмнение“. В националните архиви на Шотландия е намерено писмо от Уилям Фрейзър, началник на полицията на окръг Инвърнес,  до представител на шотландския клон на британското правителство. В писмото си, Фрейзър призова за защита към чудовището от Лох Нес, но и говори за това, че хората ще „уловят чудовището, живо или мъртво.“
„Това, че в Лох Нес живее едно странно същество, няма никакво съмнение. Въпреки това, аз не съм сигурен, че полицията разполага с достатъчно правомощия, за да го защити“, – пише Фрейзър.

Неси от Лох Нес

Според полицията, „ловци“ са планирали да съберат екип от 20 души въоръжени с харпуни и  всички възможни средства за улов на водния звяр. Въпросът за  съществуването и защитата на Неси е бил обсъден в парламента през 1933 година. Тогава властите стигнали до заключението, че първо чудовище трябва да бъде заснето и след това да се правят опити да бъде хванато, но да не бъде травмирано, пише Daily Mail.
Източник: 30 Думи