Дестилирана вода- как да си направим

Дестилирана вода . Как да си направим дестилирана вода – пречистена вода , която почти не съдържа вредни примеси. Ще ви покажем как да си направите стъпка по стъпка.
дестилирана вода
[button size=“large,small,mini“ color=“green“ url=“https://www.“ ]Необходими материали :[/button]
*алуминиева колба
*маркуч
*чешмяна вода
*тенджера с добре затварящ се капак

[button size=“large,small,mini“ color=“green“ url=“https://www.“ ]Процес :[/button]

1. Взимаме алуминиевата колба и я пълним с вода от чешмата. Колбата да не се затваря и да се остави да престои около 24 часа.

2.След престоя от около 24 часа взимаме маркуча и източваме от дъното на колбата около 1/3 от водата. Там е отложена тежката вода , която не ни е потребна , нуждаем се от останалата в колбата вода( ВАЖНО: не местете  колбата по време на 24 часовия престой и по време на източване ,водата трябва да е в покой)

3. Останалата вода от колбата изсипваме в тенджерата и я поставяме на котлона да заври.

4. Когато водата в тенджерата закипи , парата започва да се събира по капака на тенджерата , именно тази вода която се събира по капака по време на завирането на водата ни е нужна. Събирайте водата от капака в удобен за вас съд. Продължавайте да събирате дестилираната вода до достигане на желаното от вас количество.

protieva-voda

Формула на “живата” вода

“Живата вода = дестилирана вода + коралов калций и микрохидрин“. Чудите се защо точно коралов калций? Известно е, че интоксикацията на организма води до повишаване на киселинноста на кръвта – ацидоза, а кораловият калций създава в организма алкална среда, нормализирайки киселинно-алкалния баланс. Известно е също, че всички обменни процеси в организма на клетъчно ниво протичат с участието на йоните на калция. Калцият, постъпващ с хранителните продукти и водата, като правило, биологически е малко активен. Важно преимущество на кораловия калций е неговата биодостъпност: при контакт с вода калцият преминава в йонна форма и лесно се усвоява от клетките