Бална рокля и как да я изберем ?

Балната рокля е най-важния тоалет за всяко момиче. На този ден всяка ученичка мечтае  да изглежда ослепително красива в идеалната рокля. Много е важно красивият тоалет да подхожда на фигурата, цвета на кожата и косата. Предлагаме няколко съвета
как да изберем подходяща бална рокля според фигурата:

Най-лесният начин е да изберем дълга класическа рокля с обемна пола А-силует. Този модел е подходящ почти за всякакъв тип фигура.

[su_highlight background=“#a199ff“]РОКЛЯ СПОРЕД ТИПА ФИГУРА[/su_highlight]

Крушовидна форма

крушеводина форма на тялотоАко имате много широки бедра, може да ги прикриете с рокля с широка разкроена пола без излишни плисета и допълнителни слоеве. „Коктейлните“ рокли са идеалният избор за вас.  Горната права част ще подчертае стройността на силуета, а пищната пола ще прикрие заоблените бедра.Миниатюрна фигура

рокля според фигуратаДългите рокли не са най-подходящия вариант за вашата фигура. Старайте се да избирате къси или прави рокли до коляното.

Правоъгълна фигура

Правоъгълната фигура ви дава възможност да носите така популярните рокли с ниска талия. Линията на талията може да се подчертае не само с кройката, но и с различни аксесоари , шарка или колан.

Фигура с пълни крака

фигура с дебели кракаНе е задължително да прикривате краката с много дълга рокля. Може да изберете и къса рокля, която да има акцент в горната част. По този начин ще привличате погледите повече в горната,  а не в долната част от тялото.

Фигура с къс торс

къс торсАко имате къс торс избирайте рокли,  които не подчертават талията. Роклите с кройка трапец са точно за вас.

Фигура пясъчен часовник

фигура пясъчен часовникТази фигура се счита за една от най-привлекателните. Подходящи са рокли с V образни деколтета и разкроена пола. Задължително е да се подчертае фигурата с колан.

Фигура тип морков

При този тип фигура, краката са най-тясната част от тялото. За да избегнете акцента към краката избирайте рокли със средна дължина. Бедрата се скриват и в същото време стройния глезен се вижда.

 

Фигура обърнат триъгълник

обърнат триъгълникВреме е да покажем деколтето. Подходящи са рокли с пеплум и голямо деколте.

Фигура с къси крака

фигура с къси крака

Не все девушки могут похвастаться длинными ногами. Но это не означает, что другим модницам стоит отказаться от платьев. Если у вас короткие ноги, то ваши платья с максимальной длиной. Выбирая макси-платья, также следует знать, что ваши фасоны – со слегка смещенной талией наверх. Такой прием сделает ваше тело длиннее.
Фигура тип ябълка

Намерете рокля която да е семпла горе и с оригинална пола, която да привлича вниманието. Драпировката и допълнителните слоеве на полата ще са във ваша полза.

 Триъгълна фигура

Ако имате тесни рамене, избирайте рокли, които ще предадат обем в тази област. Може да изберете рокля с релефна материя, ресни или вълни на деколтето.

Няколко идеи за красива бална рокля:

красиви бални рокли

синя вечерна рокля