Как да направим украса от цветя

Украса от цветя . Как да се подготвим за празнична вечеря? На първо място не трябва да забравяме за декора и най-вече за цветята, които създават необикновена атмосфера, уют и изпълват с невероятни аромати. Не е задължително да купуваме скъпи цветя, съвсем достатъчно е да се използват и обикновени хризантеми за съвременна декорация.
В малки, еднакви вазички ( може и чашки) се поставят неголеми букети от разноцветни цветя, като се подреждат във форма на сърце на масата. В центъра на сърцето се поставят бели свещи в прозрачни чаши.
От хризантеми може да се направят гирлянди. За целта ще са необходими два обръча с различен диаметър, корда или конец, игла, ножици, хризантеми, лента от цветна хартия и лепило.

УКРАСА ОТ ЦВЕТЯ

УКРАСА С ЦВЕТЯ
Отрежете стеблата на хризантемите и нанижете с помощта на игла цветовете върху корда или конец. След като направим няколко гирлянди с различна дължина, ги закрепяме за обръчите, като тези с по-дълга дължина ги закрепяме за обръча с по-голям диаметър и обратното. Завързваме кордата към двата обръча по-отделно, както се вижда на снимката  по-долу. Лицевата част на обръчите облепяме с лента от цветна хартия.  Събираме краищата на кордата на едно място и я прикрепяме някъде, например за полилея.
Салфетките на масата също могат да бъдат украсени с цветя. Отрежете корда или червен конец с необходимата дължина. С помощта на игла се прикрепят два цвята от хризантема от двата края .
С този конец се завързва салфетката, като цветята се слагат отгоре.
Обърнете внимание  на оригиналното решение за голям букет от разноцветни рози. Всяко цвете се подрязва, така че всички да бъдат с различни дължини и се поставят в отделна висока ваза или прозрачна бутилка. Букета се групира в центъра на масата или може да се сложи върху масичка или камина.