Как да направим хладилна чанта

За любителите на пикници и почивки с палатки хладилната чанта се явява незаменима вещ.  Хладилни чанти се продават навсякъде, но не винаги ни устройва тяхната цена. Най-икономичния вариант в случая остава да си направим сами подобна чанта. За целта са ни необходими:

– стар сак, който не използваме ;

– скоч, колкото по дебел, толкова по-добре

листова изолация на руло, едностранно покрита с алуминиево фолио ( 10 мм);

[su_custom_gallery source=”media: 9587,9588,9589,9590,9591,9592,9593″ width=”250″ height=”250″]хладилна чанта[/su_custom_gallery]

Листова  изолация може да се купи от строителен магазин, използва се предимно за изолация на вътрешни стени. От нея правим кройка за вътрешната част на нашата  хладилна чанта във форма на кръст, с размери спрямо размерите на сака.

От получения кръст правим кутия, като имаме в предвид че тази кутия трябва плътно да влиза в сака. Залепяме много хубаво отделните стени с помощта на скоч.

Понеже изолацията трудно се прегъва. Отрязваме капака и го залепяме отново на същото място с помощта на скоч.

Получената конструкция поставяме в сака. Остатъчните парчета залепяме допълнително във вътрешната част за по-добра изолация.Капака залепяме към горната част на сака.

Остава да направим нашите “акумулатори за охлаждане”. За целта взимаме няколко пластмасови бутилки 0.5 л или 1 л в зависимост от размерите на чантата. Пълним бутилките със преварена солена вода ( на 1 литър 6 супени лъжици сол) и поставяме във фризера. Замръзналите бутилки със солена вода се поставят най-отгоре върху продуктите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE