Детски играчки от картон

 

Често сме свидетели на това как децата се радват на нови детски играчки и буквално на следващия ден вече са  изгубили интерес към тях. Децата обичат всичко ново, ярко и познавателно. Разбира се не всеки има финансовата възможност да угажда постоянно с нови и нови играчки.  Вместо да купувате може сами да направите интересни играчки. За целта няма да правите излишни разходи, ще направите нещо оригинално, а може да включите,  като помощник и Вашето дете. В качество на основен материал използвайте картон.

Играчки от картон

Освен картонени кутии ще са Ви необходими: ножица, лепило, молив, цветни лепенки, макетно ножче, пластмасови съдове и други допълнителни предмети, които сметнете,  че са Ви необходими.

Ето и няколко идеи за картонени играчки::

Всяко момче обича колите. Направете сами картонена кола, като фаровете, колелетата  и гумите направете от пластмасови чинии и чашки. От две различни по размер кутии направете  газова колонка.

Направете замък от кашон, където ще живеят дребните играчки , вместо да бъдат разхвърляни из цялата стая. При това самото дете ще си ги подрежда с удоволствие.

Легло за любимата кукла от картон. Възглавничка и одеяло може да ушиете от стар ненужен плат или дреха.   Самото легло се украсява с мъниста, ленти или други подходящи декорации.

Любимо занимание за всяко момиченце, да си играе със собствена кухня. Направете мини кухничката със хладилник, мивка и печка, перденца и ръкохватки. Вашето момиче ще бъде във възторг от подобен подарък.

Полезно !
Играта с детски играчки прави децата изпълнени с възторг и възстановява  жизнените им сили.  Спомнете колко добре сте се чувствали, когато сте играли игра, която наистина сте харесвали. Именно за това става въпрос. За забавлението. Когато играете, вие се забавлявате, когато се забавлявате, вие се смеете. Наскоро проведените проучвания показват, че смехът е мощен, достъпен и безплатен начин да подобрите настроението си, както и психологическото си състояние. Осигурете необходимото вашето дете да расте пълноценно !