Картичка за имен ден

Картичка за имен денКартичка за имен ден с букет рози

Именият ден е личен празник и се празнува по църковния календар на празника на определен светец.

На този ден всеки иска  да зарадва любимия човек, приятел или колега с най-хубавия подарък или красива картичка с пожелание. Картичката за имения ден повдига настроението на всеки именик, затова избирайте картички с послание или картинка, която ще зарадва този към когото е адресирана.

Предлагаме Ви колекция от картички за имен ден с красиви снимки и хубави пожелания за мъже, жени, За даване на имена на новородените деца (както в православието, така и в католицизма) има различни традиции като например:

  • на името на родителите и по семейна линия (антична традиция е случаят с Александър Велики)
  • на името на светеца, който се празнува в деня на раждането или в деня на кръщението
  • на името на близки
  • на името на кръстника

Празнуващият се нарича именик.

Някои имена могат да бъдат изведени от различни светци, мъченици и събития. Изборът на именика на коя от възможните дати ще празнува зависи и от това, на кого точно е кръстен.

Повечето имени дни са твърди – на една и съща дата всяка година, но малка част от църковните празници се местят заедно с Великден.

Подвижни имени дни в България

Подвижните празници са свързани с легенди около основното за християнството Възкресение, чиято дата се определя според Пасха и първото пролетно пълнолуние, различно при католици и православни. В постоянните празници обаче няма разминаване, тъй като за тях повечето православни църкви ползват подобен на григорианския календар.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE