Коледна украса от шишарки

От шишарки може да направите практически цялата коледна украса за елхата и интериора. Подобна украса има много преимущества: използване на природни материали, приятен аромат, възможност да се насладите на Вашата работа, икономия на средства.

За да направите новогодишна играчка от шишарки, на първо място ще са Ви необходими самите шишарки и лепило. Останалите материали са по желание: разноцветен пластелин, брокати, ленти, мъниста, цветна хартия, плат и т.н. Фантазия и вдъхновение може да придобиете, като разгледате някои идеи показани по-долу на снимките.

новогодние поделки из шишки своими руками

От едри шишарки може да се направят миниатюрни елхички. В качество на подставка се използват пластмасови или железни капачки, а за играчки – малки топчета от плат, които се поставят между люспите на шишарката. Като гирлянда може да се използват мъниста нанизани на конец.

Друг вариант да се направи елхичка от шишарка е да се „засади“ шишарката в малки саксийки или дори в капачки от дезодорант или друг спрей. Грунда се украсява с мъх или памук, саксийката с лента, а самата шишарка се пръска с изкуствен сняг, брокат или боя.

новогодние украшения из шишек своими руками

Всяка шишарка, дори и без допълнителна украса сама по себе си е малко новогодишно украшение. Просто трябва да се завърже с лентичка и да се закачи върху елхата или из цялата стая.

елочные игрушки своими руками из шишек

дракон из шишки своими руками

2012 — годината на Дракона,затова направете малко симпатично динозавърче от шишарка и пластелин  със собствени ръце.

По подобен начин може да се направят множество фигурки на животни, човечета или приказни персонажи.

рождественская елка своими руками из шишек