Коледна звезда от хартия

Коледната звезда може изцяло да се изработи от хартия, но по желание може да оцветите и с бои.

За работа подготвяме картонени тръбички (може от тоалетна хартия), лепило ПВА, цветна хартия (може да се замени с акрилна цветна боя), четка, бяла хартия (копирна), ножица, мъниста (перли, кристали), синджирче за окачване, мастило, акварелни бои, разреден акрил ( ако искаме да състаряваме хартията), шаблон на рисунка и готови снежинки.

Звезда из картонных трубочек

Картонените рула облепяме с цветна хартия или бяла. Може да се боядисат в бяло ( небесно синьо или розово) с акрилна боя. И оставяме да съхне.

Звезда из картонных трубочек

Разрязваме рулото на кръгове с ширина около 15 мм. Трябва да получим 6 кръга.

Звезда из картонных трубочек

В процес на изрязване кръговете се превръщат в листенца. Намазваме по ръба всяко листенце и ги слагаме върху лист хартия. След като листенцето се залепи, изрязваме излишната хартия. По същия начин процедираме и с другата страна на листенцата.

Звезда из картонных трубочек

С помощта на мастило и гъбичка почерняме краищата на листенцата (състаряваме ги). Може да се направи потъмняване и с помощта на разредена акрилна боя.

Залепяме листенцата, така че да получим звезда.

Звезда из картонных трубочек

Рождественская звезда

В центъра залепяме рисунката. Прикрепяме синджирчето за окачване. Залепяме снежинките, мънистата. От задната страна украсяваме звездата с цвете. За да завършим композицията завързваме панделка от бяла органза или атласна лента.

Звезда из картонных трубочек

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE