Рецепта за козметичен крем

Направете си домашен крем в 7 лесни стъпки.

(основен начин на приготвяне на крем в домашни условия)

 

 Базови съставки:

  1. пчелен восък
  2. базово растително масло
  3. етерично масло (по избор)
  4. Вода
Необходими съдове:

  1. Външен съд за водната баня
  2. Вътрешен малък съд в който ще се смесват съставките
  3. Лъжичка за разбъркване
  4. Кутийка за готовия крем

 

Начин на приготвяне:

1. Пригответе си восък, като нарежете няколко кубчета от восъчна пръчица с дължина около 1см. (или настържете от восъчно блокче). Теглото на всяко парченце е около 2 грама. Това ще ви помогне за по-лесното отмерване на нужното количество, и ще спомогне за по-бързото стопяване на восъка.

  2. Пригответе си  водна баня и поставете парченцата восък в нея. За предпочитане е вътрешният съд, в който ще се смесват съставките да не е метален. Пуснете котлона на слаба температура, за да се получи равномерно затопляне.

  3. Към восъкa добавете базовите масла, които ще използвате за приготвянето на крема. Съотношението восък-базови масла трябва да бъде приблизително 20/80. Ако желаете кремът ви да стане с по-твърда консистенция – добавете повече восък и обратно.

  4. Разбъркайте добре, докато се получи прозрачна смес, без твърди частици.

  5. Ако желаете крема Ви да стане по-лек, добавете няколко лъжички топла вода като продължавате да бъркате (можете да вземете вода директно от външния съд, който използвате за водна баня).

 Желателно е водата да се добавя лъжичка по лъжичка и всяка следваща да се добавя след като първата се е разтворила напълно. Образуването на мехурчета на този етап е нормално:

  6. Махнете съда със сместа от водната баня и добавете няколко капки етерично масло . Изборът на вида етерично масло зависи от целта на крема и от вашите лични предпочитания.

Продължете да бъркате, докато сместа постепенно изстива. По този начин ще избегнете образуването на места с неравномерна плътност:

  7. Когато сместа придобие матов цвят – изсипете крема в подходящ и чист съд:

рецепта за натурален домашен крем
рецепта за натурален домашен крем

    Поздравления! Вие си направихте собствен домашен натурален крем!

Урокът е предоставен от “Продукти за домашна козметика”

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE