Неприятна миризма от балатум

Острата химична миризма на балатума дразни почти всички купувачи. Именно заради нея, повечето хора се отказват от този вид подово покритие. Истина е,  че миризмата може лесно да се премахне по няколко прости начина.

В случаите, когато дразнещата миризма идва от току що нов отрязан материал, не е необходимо да се притеснявате. Подобен “аромат” се появява при разрязване на самия балатум ( ако неговото качество е потвърдено със сертификат). Ще усетите миризма на химични съединения, които са прилагали при производството на балатума. Тази миризма изчезва след около две седмици, а покритието престава да разпространява микрочастици на химичните съединения във въздуха.

За да се ускори този процес, може да сложите балатума с лицевата страна към пода, веднага след неговото закупуване за около три дни. Тази процедура ще помогне за изглаждането на балатума преди неговото слагане, а и ще ускори процеса на отмирисването.

Все пак , ако миризмата не изчезва дълго време, може да се замислите за качеството на материала. Безусловно от неприятната миризма може да се избавите по следните начини:

– ако в стаята, където е сложен балатума се запали свещи, те ще спомогнат за премахването на неприятната миризма;

– може да опитате да третирате покритието многократно с оцетен разтвор;

– измийте покритието с разтвор от 1 чаша сода бикарбонат и 3.5 литра вода

– често проветрявайте помещението.

Ако всичките горе изброени методи не подействат, най-вероятно покритието не е за домашни потреби, а за  складови или заводски  помещения. Затова преди да купите балатум, проверете неговия сертификат за качество. Наличието на неприятната неприятната миризма е изключително дразнещо и вредно за здравето.

Имайте в предвид, че ако неприятната миризма не изчезва повече от месец, никакви начини за премахването й няма да помогнат. Най-добре се замислете за смяна на балатума или вида на подовото покритие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE