Оризовата хартия може да се използва в много различни области. Приготвянето й е възможно и в домашни условия, а с процеса на приготвяне може да се справи почти всеки без затруднение.
Необходими материали:
- 400 гр оризово брашно;
- 25 гр сол;
- 150 гр. студена вода.
Начин на приготвяне:
- Пресейте брашно чрез сито и добавете сол. Бавно излейте студена вода и разбъркайте. Месете около 15 минути до получаване на хомогенно тесто.
- Сложете тестото в купа и я покрийте с кърпа.
- След 30 минути разточете тесто на много тънки пластове, върху дървена дъска поръсена с брашно или друга подходяща гладка повърхност.
- Разрежете тестото на квадрати с големина 15 х 15 см.
- Оставете оризовата хартия да се изсуши на проветриво място.
- Ако използвате веднага оризовата хартия времето на сушене трябва да е минимум 60 минути. В случай че искате да съхраните оризовата хартия за по-дълго време, сушенето ще отнеме 1-2 дни.