Как се чисти плексиглас

Големият недостатък на плексигласа е ниската твърдост, която е причина за появата на драскотини с течение на времето след експлоатация. Почистването на плексигласа трябва да се прави много внимателно и с определени средства за почистване, в противен случай рискувате да надраскате или да матирате повърхността.

как да почистим плексиглас

 Средства за почистване и полиране на плексиглас:

1. Топла вода със сапун или веро

2. Руска полираща паста ГОИ

4. Полираща паста или вакса за автомобили

3. Спрей 3M Citrus Cleaner

4. Обикновена паста за зъби без абразивни частици

5. Бензин или керосин

[button size=“large,small,mini“ color=“red“ url=“https://www.“]Важно: плексиглас не се чисти със спирт, ацетон или абразивни паста [/button]

как се чисти плексиглас

Как се чисти плексиглас:

Първото нещо, което трябва да направим е да измием внимателно плексигласа с топла сапунена вода  . След което изплакваме с чиста вода и забърсваме повърхността с мека салфетка или микрофибърна кърпичка.

При експлоатация на плексигласа се появяват драскотини, които се премахват чрез полиране. За целта се използват полиращи пасти или в краен случай, ако нямате такава може да използвате обикновена паста за зъби. Нанася се тънък слой паста върху повърхността и с кръгови движения с помощта на микрофибърна или памучна кърпа започваме да полираме. По този начин премахваме драскотини и микро пукнатини.

Премахването на лепило от лепенки или тиксо се оказва също доста трудоемка задача. В такива случаи, ако не помогне миенето със топла сапунена вода използваме портокаловият спрей 3M Citrus Cleaner – премахва лепило, остатъци от лепенки, стикери и др.

Мазни и маслени петна върху плексиглас се почистват с памучен тампон напоен с бензин или керосин.