РЕЦЕПТА ЗА КРЕМ СУПА С ПОРТОКАЛ
време за приготвяне: 20-30 мин
Необходими продукти:
- около 600 мл месен бульон;
- 1 портокал;
- 60 мл портокалов сок ;
- 2 суп.л. картофено нишесте;
- 2 жълтъка;
- 2 суп.л. краве масло;
- 2 ч.л. захар;
- сол на вкус.
Начин на приготвяне:
- Обелваме кората от портокала и я варим в месния бульон около 5 минути.
- Изваждаме кората от бульона и добавяме на тънка струя разредено с вода картофено нишесте. Когато добавяте нишестето се препоръчва да свалите тенджерата от огъня, за да не се получат бучки.
- Отново поставяме на огъня бульона и изчакваме да кипне, след което изключваме котлона.
- Жълтъците се смесват с портокаловия сок и се добавят на тънка струя към бульона.
- Добавяме меко краве масло, захар и сол на вкус.
- Преди сервиране добавяме във всяка чиния 2-3 резена портокал без кората.