Портокалова крем супа

РЕЦЕПТА ЗА КРЕМ СУПА С ПОРТОКАЛ

 Крем супа с портокал

time-iconвреме за приготвяне: 20-30 мин

dinner_serving_restaurant_serve_flat_design_icon-512порции: 2-

Необходими продукти:

  • около 600 мл месен бульон;
  • 1 портокал;
  • 60 мл портокалов сок ;
  • 2 суп.л. картофено нишесте;
  • 2 жълтъка;
  • 2 суп.л. краве масло;
  • 2 ч.л. захар;
  • сол на вкус.

Начин на приготвяне:

  1.  Обелваме кората от портокала и я варим в месния бульон около 5 минути.
  2. Изваждаме кората от бульона и добавяме на тънка струя разредено с вода картофено нишесте. Когато добавяте нишестето се препоръчва да свалите тенджерата от огъня, за да не се получат бучки.
  3. Отново поставяме на огъня бульона и изчакваме да кипне, след което изключваме котлона.
  4. Жълтъците се смесват с портокаловия сок и се добавят на тънка струя към бульона.
  5. Добавяме  меко краве масло, захар и сол на вкус.
  6. Преди сервиране добавяме във всяка чиния 2-3 резена портокал без кората.