Как се прави поставка за лаптоп

Притежателите на лаптопи, често се сблъскват с проблема прегряване. Ще ви покажем , как можете да си направите поставка за лаптоп , с малко средства и усилия. Поставката , спомага за охлаждането на преносимия компютър.
Ако не ви се дават пари, можете да си направите поставка за лаптоп от ПВЦ тръби, само следвайте инструкциите.
А ето и как става това:

НЕОБХОДИМИ МАТЕРИАЛИ:

* ПВЦ тръба 80 – 100 см
* ПВЦ колена ( 6 броя)
* маркер
* рулетка
* лепило
* боя (по ваш избор)
* средство за рязане на ПВЦ тръбата ( трион , ъглошлайф , ножовка)

КАК СЕ ПРАВИ?

1. Нарязвате тръбата спрямо размерите на вашия лаптоп!

2.След нарязването на тръбата , започнете сглобяването. Стартирайте от най- дългата тръба. Когато залепяте колената и другите тръби се старайте да спазвате симетрия. Следвайте последователността от снимките.

3. След като сте готови с конструкцията и сте сигурни, че лепилото е засъхнало, можете да пристъпите към боядисването. Препоръчваме боядисването да се извърши със спрей. Цвета на стойката, по ваш избор. Когато боядисвате постелете нещо под стойката , за да не изцапате. Ако ви допада цвета на тръбите , можете да не боядисвате поставката.

ПОЛЕЗНО !
При ползването на лаптоп има няколко препоръки които е желателно да се спазват за да му се удължава живота.

1. Не е желателно ползването на лаптопа върху текстил било той дамаска на диван, покривка, одеало или панталон/пола. От текстила се отделят влакна който се всмукват от вентилатора на лаптопа и се образува „кечето“ по охладителя. ѝако ще се ползва върху такива повържности дори и пасивната подложка е препоръчителна тъй като ще отдалечи лаптопа от текстилната повърхност и ще намали всмуканите влакна.

2. Лаптопа както и настолната машина имат нужда от периодично почистване от прах, вярно е лаптопа не седи на земята като настолното РС в повечето случай но пък разстоянията в охладителната му система са доста по-малки и респективно доста по-лесно се задръстват.

3. От страни лаптопа има отвор през който излиза топлия въздух , ако силата с която въздухът излиза оттам е признак за задръстване на радиатора. Друг метод за проверка на задръстването е като се погледне през радиатора при обърнат лаптоп трябва да се вижда светлината преминаваща през вентилатора