Рецепта за шоколадов кейк

рецепта
Необходими продукти:

  • 4 яйца
  • 2 ч. захар
  • 1 ч.  мляко
  • 1 ч. олио
  • 1 пак. ванилова захар
  • 3 с.л. какао
  • 1 пак. бакпулвер
  • 2 ч. брашно

Начин на приготвяне:

Разбиват се добре с миксер яйцата, захарта и ваниловата захар.

Добавяме олио

мляко

какао

Всичко добре се разбърква

В една чаша наливаме от сместа и отделяме настрани – това ще ни е необходимо по-късно  за шоколадовата глазура

Смесваме бакпулвера с брашното

Пресяваме брашното заедно с бакпулвера и добавяме към сместа

Разбъркваме с миксер

Изливаме тестото във форма за печене ( в случая е използвана форма с диаметър 24 см)

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса 45 минути. В случая кейка се изпече за 75 минути заради малката форма за печене.

След като кейка се изпече, изливаме отгоре 1 чаша от глазурата, която отделихме по-рано.

Оставяме да изстине

Изваждаме кейка от формата за печене

Шоколадовият кейк е готов за консумиране!

Рецепта на Алия