- 4 яйца
- 2 ч. захар
- 1 ч. мляко
- 1 ч. олио
- 1 пак. ванилова захар
- 3 с.л. какао
- 1 пак. бакпулвер
- 2 ч. брашно
Начин на приготвяне:
Разбиват се добре с миксер яйцата, захарта и ваниловата захар.
Добавяме олио
мляко
какао
Всичко добре се разбърква
В една чаша наливаме от сместа и отделяме настрани – това ще ни е необходимо по-късно за шоколадовата глазура
Смесваме бакпулвера с брашното
Пресяваме брашното заедно с бакпулвера и добавяме към сместа
Разбъркваме с миксер
Изливаме тестото във форма за печене ( в случая е използвана форма с диаметър 24 см)
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса 45 минути. В случая кейка се изпече за 75 минути заради малката форма за печене.
След като кейка се изпече, изливаме отгоре 1 чаша от глазурата, която отделихме по-рано.
Оставяме да изстине
Изваждаме кейка от формата за печене
Шоколадовият кейк е готов за консумиране!
Рецепта на Алия