Skip to content
Необходими продукти:
- 1 сладък пипер
- 100 гр сварен кафяв боб
- 1 средна краставица
- няколко стръка кориандър
- 1 суп. л. соев сос
- 1 скилидка чесън
- 2 суп.л. зехтин / олио
- 1 суп. л. сусам
- 1 суп.л. оризов оцет
- 2 пера зелен лук
- смлян кориандър на вкус
Начин на приготвяне:
- Потопете бобовите кълнове в кипяща вода за 30 секунди, след което изплакнете със студена вода и отцедете.
- Краставицата нарежете на по-едри кубчета. Пипера се почиства и се нарязва на ивици. Зеленият лук се нарязва по диагонал, а листата на кориандъра се на нарязват на ситно.
- Всички зеленчуци се смесват в купа и се приготвя дресинга. Олиото се смесва с оризовия оцет, соевия сос, смляния кориандър и ситно нарязания чесън. Готовият дресинг се добавя към зеленчуците и се разбърква. Салата се оставя в хладилник за 30 минути.
- В тефлонов тиган запичаме без мазнина сусамовите семена, с които се поръсва салата преди сервиране.