Как да направим слънчоглед от картонена чаша

On май 4, 2014
Как да направим слънчоглед от картонена чаша
4 (80%) 1 vote

 

  • картонени чаши
  •  бои
  • молив
  • ножица

cvete1

 
стъпка:

CVETE OT HARTIQ Първо трябва да определим с каква големина ще бъдат слънчогледите. Дъното на чаша ще бъде средата на слънчогледа, а от стените ще изрежем венчелистчета. Височината на чашката ще определи и големината на венчелистчетата.  След като сме преценили с каква големина ще бъдат те, отбелязваме с молив и отрязваме излишното.

стъпка:

CVETE 2След като сме отрязали колкото е необходимо от стените на картонената чаша, рисуваме с молив контурите на венчелистчетата. За да получим еднакви елементи е желателно да използваме шаблон и да се прецени предварително с колко броя венчелистчета ще бъде слънчогледа. След като сме нарисували контурите изрязваме с ножица.

стъпка:

CVETE3С помощта на молив навиваме краищата навън за да получим по-реалистичен вид.

 

 

 

стъпка:

CVETE 4За да получим получим по красиво и реалистично цвете, за един слънчоглед използваме две чашки поставени една в друга. Средата на слънчогледа (дъното на чашата) рисуваме като мрежа.

 

 

стъпка:

CVETE 5 Венчелистчетата се оцветяват с  бои. Подходящи са акварелни, гуаш, но най-удачно е да се използват акрилни по причината, че след изсъхване не цапат. Ако не искаме да използваме бои може да оцветим с маркери или моливи.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *