Древен свитък с восъчен печат

 Древен свитък . Как да си направим оригинален древен свитък с восъчен печат, върху който можем да напишем стара любима рецепта, пожелание или да се приложи към подарък с пожелание . Едно чудесно занимание за малки и големи творци. 

За целта трябва да се сдобием с две тръбички, в случая са използвани тръбички от изразходвана лента за факс. Боядисваме тръбичките с кафява акрилна боя. Напечатваме желаия текст върху хартия, след това я намачкваме и я слагаме в разтвор от гореща вода и 1 ч.л. кафе. След минута изваждаме хартията и я оставяме да се изсуши. След като изсъхне хартията я разгъваме, ако ефектът на състаряване не ни удовлетворява, посипваме хартията с още нес кафе и отново сушим. След проведените процедури напръскваме хартията леко с пулверизатор и оставяме отново да изсъхне. Разглаждаме с ютия.
Върху горния и долния край на хартията залепяме двустранно залепящ скоч. Към скоча залепяме тръбичките.
Продължаваме с восъчния печат.
Завързваме за едната тръбичка канапено въже. Единият край на въжето оставяме по-дълъг. Запалваме свещ и я оставяме да капи докато не се получи по дебел кръг. Докато още не се е втърдил восъка слагаме началото на канапеното въже в получения восъчен кръг.
използвайте релефна повърхност за да направите отпечатък върху восъка ( копче, дръжка на вилица или лъжица и т.н.)
Боядисваме восъка с гъста кафява акрилна боя от двете страни.
Свиваме свитъка и го завързваме с по-дългия край на въжето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE