Сърце от рози

Необходими материали:

  • Хартия подходяща за  квилинг  (подходящи са всякакви размери)
  • Игла за квилинг или голяма игла за шевна машина
  • Ножица
  • Лепило
  • Пластмасова капачка (използва се за лепило)
  • Клечка за зъби ( за нанасяне на лепило)
  • Картон
  • Скоч
  • Сухи цветя  (по желание)


Започваме да правим розичките: за една розичка е необходимо да отрежем лента от хартия с размери 17 см*1,5 см. Започваме да навиваме лентичката с помощта на иглата, както е показано на снимките по-долу:След няколко оборота следва да се убедим, че хартията се навива плътно и центърът на цветето се формира равно.


За да започнем да правим листенцата на розата, трябва да прегънем лентичката на 90 градуса при основата , както е показано по-долу на снимката.


След това правим два оборота и отново прегъваме лентичката, като формираме листенцата по този начин. Продължаваме по същия начин, докато не свърши лентичката.
Когато розата е готова, слагаме няколко капки лепило върху капачката и след това с помощта на клечка за зъби, нанасяме лепило на края на лентичката за да фиксираме добре розичката. Оставяме лепилото да изсъхне. Залепената част от лентичката ще бъде по-незабележима, ако краят е неравен или откъснат. По такъв начин правим толкова рози, колкото сметнем че ще са ни необходими.


От картон изрязваме детайл с форма на сърце. Ако искаме да предадем обем на сърцето, то е необходимо да залепим още картонени сърца, като всяко следващо е с по-малки размери от предходното. В случая  предаваме обем и от двете страни. Цялата конструкция омотаваме със скоч.
Вече можем да залепяме самите розички ( в тази композиция участват и сухи цветя). Започваме да залепяме розичките, като започваме от периферията и се предвижваме към средата. По желание можем да редуваме розичките със сухите цветя. Когато цялото пространство е запълнено, обръщаме от другата страна и запълваме останалото част с розички и сухи цветя, по същата аналогия.

 за свети валентин

За да е възможно окачването на сърцето е необходимо да добавим лентичка в подходящ цвят. За целта с помощта на голяма игла в която е вдяната лентата, да направим отвор в горната средна част на сърцето. Завързваме лентата и сме готови.

Прекрасен подарък за любимата  половинка! 

Използвани материали от : allthingspaper.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE