Торта Сникърс

рецепта торта

Начин на приготвяне: 

Разбиваме на сняг 7 белтъка + 400 гр.  захар. От получената смес правим блат с диаметър 24 см ( върху хартия за печене рисуваме кръг с нужния диаметър и слагаме отгоре сместа ) В случая остана излишна смес от която се изпекоха допълнително целувки.  За да не остава излишно количество от сместа може да се направи блат от 3-4 белтъка, като  за 1 белтък е необходимо  60 гр. захар. Изпичаме целувчения блат и го оставяме настрани.

Крем: 1  консерва подсладено кондензирано мляко , предварително сварена или  (затворената консерва се вари 2.5-3часа на водна баня, като трябва да е постоянно покрита с вода) + 150 гр. меко краве масло се разбъркват до получаване на хомогенна смес.

Ядки: около 200 гр. печени фъстъци

Ядките се надробяват, докато не придобият следния вид:

Блат: Може да използвате Ваша любима рецепта на шоколадов кейк или да пригответе блат по тази рецепта.  Печем блата във форма за печене с диаметър 26 см. Ако блата, който приготвите се получи сух, може да го залеете със захарен сироп или компот.

Изпеченият блат се охлажда и разрязва на две части.

Единият блат се намазва с половината крем и обилно  се поръсва с ядки.

Отгоре се слага целувчения блат, намазва се с останалото количество крем и се поръсва отново с ядки.

Отгоре слагам второто парче блат и леко притискаме.

Тортата се залива с предварително приготвена шоколадова глазура ( разтопен шоколад +олио)  и се поръсва отново с ядки.

Тортата е готова за консумация.

Източник