Украински десерт

Украински десерт „Пляцок Сакура“

Необходими продукти:

За шоколадовия блат:
1 водна ч. захар
6 бр. яйца
1 ч. брашно
3 с.л. какао
2 ч.л. набухвател

За едно руло:
2 бр. яйца
2 с.л. захар
1,5 с.л. брашно

Розов  крем:
Мляко – 300 мл
Краве масло – 200 гр
Пудинг ванилия – 1 пак.
Захар – 2 с.л
Розова хранителна боя  – 1/4 ч.л
Бял крем:
Сметана  33% – 500 мл
Пудра захар – 200 г
Ванилия – 1 гр
Желатин – 2 ч.л

За желето:
Вишнев сок – 200 мл
Желатин – 3 ч.л

Посипва се с :
Пудра захар – 1 ч.л

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Накисваме желатина за вишневото желе.

Кипваме вишневия сок и добавяме набъбналия желатин.
Разбъркваме добре и изливаме в правоъгълна форма.

Оставяме да изстине.

За шоколадовия блат : разбиваме яйцата със захарта, добавяме ванилията, брашното, какаото и набухвателя.
Всичко се разбърква добре и се излива форма за печене, постлана с хартия за печене.

Поставяме формата в предварително загрята фурна до 180 градуса за 15 минути.

Изваждаме готовият блат от формата заедно с хартията и оставяме да изстине.

Изстиналият вече блат разрязваме на две равни части.

Разбиваме яйца със захар за 2 рула. Добавяме брашно и разбъркваме отново.

Измерваме формата за печене , хартията за печене разрязваме на две. Между двете хартии правим стена от фолио.

Изсипваме тестото за рулата върху хартията , като предварително сме го разделили на две.
Поставяме формата с тестото в предварително загрята фурна на 180 градуса за 8-10 минути.

Готовите блатове се изваждат от формата и се навиват заедно с хартията на руло. И се оставя в този вид.

Яйцата се разбиват със захарта за едно руло и се добавя брашно. Разбърква се още веднъж.

Формата се застила, както в предишния случай, но   тестото се излива само в едната половина на формата.
Пече се 8-10 минути при температура от 180 градуса.
Готовият блат се навива заедно с хартията на руло.
Пристъпваме към розовия крем.
За целта кипваме мляко. Добавяме масло и разбъркваме с тел за разбъркване.
Добавяме захар във ваниловия пудинг, разбъркваме и наливаме няколко лъжички студено мляко, разбъркваме отново и изливаме в останалото млякото заедно с маслото и сваряваме крема.

Добавяме в горещия крем розовата боя. Всичко добре се разбърква и се оставя на страни, като переодично крема се разбърква, за да изстива равномерно.

Накисваме желатина за белия крем.

Разтваряме желатина на водна баня.
Сметаната се разбива с пудра захар и се добавя ванилия + разтворения желатин. Всичко добре се разбърква.

Оставяме крема в хладилник за 5-8 минути.
Върху чиния се слага едната половинка от шоколадовия блат.
Намазваме блата с бял крем.

Вишневото желе се разрязва на парченца.

Развиваме едното руло и го намазваме с розовия крем, слагаме лента желе и навиваме рулото отново.
Повтаряме същата процедура и с останалите рула.
Рулата се слагат върху намазания блат.
Намазва се с бял крем върху рулата и пространството между рулата.
Отгоре слагаме втората половина от кафявия блат.
Тъй като в последствие, след изстиване сладкиша се планира да се нареже, то не е нужно да се украсява допълнително. Просто се посипва с пудра захар.
След нарязване на порционални парченца може да се оформи всяко парче с шоколад.

Оставяме сладкиша в хладилника за няколко часа за да попие.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ СТЪПКА ПО СТЪПКА:

Нажмите, для просмотра большой картинкиНажмите, для просмотра большой картинкиНажмите, для просмотра большой картинкиНажмите, для просмотра большой картинки