Украински десерт

On февруари 29, 2012
Украински десерт
Гласувай за тази статия

Украински десерт “Пляцок Сакура”

Необходими продукти:

За шоколадовия блат:
1 водна ч. захар
6 бр. яйца
1 ч. брашно
3 с.л. какао
2 ч.л. набухвател

За едно руло:
2 бр. яйца
2 с.л. захар
1,5 с.л. брашно

Розов  крем:
Мляко – 300 мл
Краве масло – 200 гр
Пудинг ванилия – 1 пак.
Захар – 2 с.л
Розова хранителна боя  – 1/4 ч.л
Бял крем:
Сметана  33% – 500 мл
Пудра захар – 200 г
Ванилия – 1 гр
Желатин – 2 ч.л

За желето:
Вишнев сок – 200 мл
Желатин – 3 ч.л

Посипва се с :
Пудра захар – 1 ч.л

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Накисваме желатина за вишневото желе.

Кипваме вишневия сок и добавяме набъбналия желатин.
Разбъркваме добре и изливаме в правоъгълна форма.

Оставяме да изстине.

За шоколадовия блат : разбиваме яйцата със захарта, добавяме ванилията, брашното, какаото и набухвателя.
Всичко се разбърква добре и се излива форма за печене, постлана с хартия за печене.

Поставяме формата в предварително загрята фурна до 180 градуса за 15 минути.

Изваждаме готовият блат от формата заедно с хартията и оставяме да изстине.

Изстиналият вече блат разрязваме на две равни части.

Разбиваме яйца със захар за 2 рула. Добавяме брашно и разбъркваме отново.

Измерваме формата за печене , хартията за печене разрязваме на две. Между двете хартии правим стена от фолио.

Изсипваме тестото за рулата върху хартията , като предварително сме го разделили на две.
Поставяме формата с тестото в предварително загрята фурна на 180 градуса за 8-10 минути.

Готовите блатове се изваждат от формата и се навиват заедно с хартията на руло. И се оставя в този вид.

Яйцата се разбиват със захарта за едно руло и се добавя брашно. Разбърква се още веднъж.

Формата се застила, както в предишния случай, но   тестото се излива само в едната половина на формата.
Пече се 8-10 минути при температура от 180 градуса.
Готовият блат се навива заедно с хартията на руло.
Пристъпваме към розовия крем.
За целта кипваме мляко. Добавяме масло и разбъркваме с тел за разбъркване.
Добавяме захар във ваниловия пудинг, разбъркваме и наливаме няколко лъжички студено мляко, разбъркваме отново и изливаме в останалото млякото заедно с маслото и сваряваме крема.

Добавяме в горещия крем розовата боя. Всичко добре се разбърква и се оставя на страни, като переодично крема се разбърква, за да изстива равномерно.

Накисваме желатина за белия крем.

Разтваряме желатина на водна баня.
Сметаната се разбива с пудра захар и се добавя ванилия + разтворения желатин. Всичко добре се разбърква.

Оставяме крема в хладилник за 5-8 минути.
Върху чиния се слага едната половинка от шоколадовия блат.
Намазваме блата с бял крем.

Вишневото желе се разрязва на парченца.

Развиваме едното руло и го намазваме с розовия крем, слагаме лента желе и навиваме рулото отново.
Повтаряме същата процедура и с останалите рула.
Рулата се слагат върху намазания блат.
Намазва се с бял крем върху рулата и пространството между рулата.
Отгоре слагаме втората половина от кафявия блат.
Тъй като в последствие, след изстиване сладкиша се планира да се нареже, то не е нужно да се украсява допълнително. Просто се посипва с пудра захар.
След нарязване на порционални парченца може да се оформи всяко парче с шоколад.

Оставяме сладкиша в хладилника за няколко часа за да попие.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ СТЪПКА ПО СТЪПКА:

Нажмите, для просмотра большой картинкиНажмите, для просмотра большой картинкиНажмите, для просмотра большой картинкиНажмите, для просмотра большой картинкиНажмите, для просмотра большой картинкиНажмите, для просмотра большой картинкиНажмите, для просмотра большой картинкиНажмите, для просмотра большой картинкиНажмите, для просмотра большой картинкиНажмите, для просмотра большой картинкиНажмите, для просмотра большой картинкиНажмите, для просмотра большой картинкиНажмите, для просмотра большой картинкиНажмите, для просмотра большой картинкиНажмите, для просмотра большой картинкиНажмите, для просмотра большой картинкиНажмите, для просмотра большой картинкиНажмите, для просмотра большой картинкиНажмите, для просмотра большой картинкиНажмите, для просмотра большой картинкиНажмите, для просмотра большой картинкиНажмите, для просмотра большой картинкиНажмите, для просмотра большой картинки

http://eda-recepty.com

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *