Великденски бисквитки

Необходими продукти:

– Брашно – 200 гр + за разточване

– Краве масло  – 150 гр

– Захар – 130 гр

– Какао – 20 гр

– Жълтъци – 3 бр.

За глазурата:

– Лимонов сок

– Пудра захар

Начин на приготвяне:

1.Жълтъците се разбъркват със захарта до получаване на хомогенна смес.

 

Брашното се пресява с какаото, добавя се краве масло ( нарязано на малки парченца) и се добавя сместа от жълтъците със  захарта. Замесва се еластично тесто.

2.Тестото се прави на топка и се слага в торбичка, след което се оставя за охлаждане за 30 мин.  в хладилника.

3. Охладеното тесто се разточва на пласт с дебелина 0.5 см върху посипана с брашно повърхност. С формичка се изрязват фигурки на яйца или други тематични за празника.

4. Бисквитките се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса около 15 минути.

5.За глазурата: пудрата захар се разбърква с лимоновия сок, така че да се получи гъста глазура. Готовата глазура се слага в шприц или торбичка с отрязан ъгъл, след което охладените бисквитки се украсяват.

Източник: vlastvkusa.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE