Честит 8 март!

8 март е международният ден на жената . Това е ден за международно признание на икономическите, политическите и обществените постижения на жените.

8 март

Празникът 8 март е започнал само като политическо събитие за социалистите, празникът постепенно става част от културата на много страни. В някои от тях денят губи политическата си окраска и става просто повод за мъжете да изразят своята симпатия и внимание към жените около тях — нещо като комбинация от западните празници Ден на майката и Свети Валентин.

В други страни темата за политическите и човешките права на жените, отстоявани от ООН, е силно застъпена, а на борбата за признаване на тези права на жените по света се гледа отговорно и с надежда.

В България 8 март се празнува и като Ден на майката, въпреки че според някои българи Благовещение (25-ти март) е християнският празник на майката и жената.

Картичка за 8 март Картичка за 8 март Честит 8 март Честит 8 март Пожелание за 8 март Картичка за 8 март

ПОЖЕЛАНИЕ ЗА 8 МАРТ

Мили Дами ,
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
Пожелавам Ви да сте нежни и всеотдайни,
да сте мили и любящи
и винаги да оставате приятно загадъчни,
по-малко далечни и недостъпни,
за да откриват във Вас всеки ден
по нещо малко,приятно и ново
вашите любими същества,
за да имате причини всеки ден
да бъдете преоткривани
и обичани отново и отново!

 

В някои държави денят не е официален празник, но въпреки това се чества. На този ден мъжете подаряват цветя на жените в техния живот – приятелки, майки, съпруги, гаджета, колеги и т.н. В училище децата често подаряват цветя на учителите си.

Днес, женските групи организират многобройни събития по света. Глобалната женска организация Аврора, поддържа свободен регистър в интернет, на който се отбелязват различните събития