Детска картичка за мама

Най-хубавият подарък за една майка е този, който е изработен лично от нейното дете. Най-често децата рисуват рисунки или правят картички, затова днес предлагаме една интересна идея за детска картичка „Лале“.

  1. Върху цветен картон или хартия рисуваме шаблона, който е показан на снимката долу. Цвета на хартията е без значение, хубаво е да използваме свежи цветове подходящи за цветя за картичката. Ако нямате цветна хартия, може да използвате и бяла, която по-късно ще осветите с бои или моливи.

      2. Изрязваме шаблона и прегъваме на мястото на пунктираните линии.

3. В средата от вътрешната страна пишем хубаво пожелание за мама или баба и сгъваме по прегънатите линии, за да затворим цветето.

4. От задната страна на цветето залепяме дръжка. За дръжка може да използваме мъхеста тел или бамбуково шишче облепено със зелена хартия.

как се прави цвете от хартия  5. От зелена хартия или от хартията, която сме използвали за да направим горната част на цветето изрязваме листенца. Най-лесният начин е да нарисувате два еднакви шаблона върху хартията във форма на осмица и заострите в двата края. Изрязваме шаблоните, намазваме ги от вътрешната страна с лепило и залепяме към стеблото.

6. За да не се разтваря картичката, може да я вържем с лентички, както е показано на снимката.

 

Детска картичка за мама ,баба
По същия начин може да изработите и други модели детски картички. Предлагаме ви няколко идеи от които може да взаимствате.

Как се правят детски картички